Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 12/08

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 12/08 Facebook Twitter
O Ιδρώτας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σινεφίλ επιλογή που μελετά το φαινόμενο των σοσιομιντιακών infuencers.
0

Παρά την προσεχή αργία του δεκαπενταύγουστου και τις γενικότερες, δυσάρεστες εξελίξεις, όχι μία, ούτε δύο, αλλά έντεκα νέες ταινίες κάνουν την πρεμιέρα τους στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

Ταινία της εβδομάδας είναι αναμφίβολα το Free Guy με τον Ράιαν Ρέινολντς, μια υπερπαραγωγή όπου ο συμπαθής σταρ υποδύεται έναν χαρακτήρα που μαθαίνει ότι όλη του τη ζωή είναι περιφερειακός χαρακτήρας σε ένα βιντεοπαιχνίδι κι αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Το Ντε Γκωλ είναι ένα βιογραφικό δράμα με τον Λαμπερτ Γουίλσον στον ρόλο του Σαρλ Ντε Γκωλ, o Ιδρώτας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σινεφίλ επιλογή που μελετά το φαινόμενο των σοσιομιντιακών infuencers, το Persona Non Grata θέλει δύο φίλους να προσλαμβάνουν εκτελεστή για να ξεφορτωθεί το αφεντικό τους, ενώ η Πεθερά Χτυπάει την Πόρτα επιστρατεύει εκ νέου τη Ζοσιάν Μπαλασκό στον ρόλο της πεθεράς που χώνει τη μύτη της παντού.

Το καστ είναι ικανό να προσελκύσει μερίδα του κοινού τόσο στους Persona Non Grata, μια ταινία απάτης δια χειρός Ρένι Χάρλιν με τον Πιρς Μπρόσναν και τον Τιμ Ροθ, όσο και στον Βιρτουόζο, μια ταινία που παντρεύει την περιπέτεια με την ταινία μυστηρίου και αποτελεί την πρώτη μετα-οσκαρική εμφάνιση του Άντονι Χόπκινς, αμφότερες όμως κινούνται σε ρηχά νερά.

Οι μικροί μας φίλοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο animation, το σίκουελ Σπίριτ ο Ατίθασος  και το νοτιοκορεατικής παραγωγής Τα Κόκκινα Γοβάκια και οι Επτά Νάνοι.  Η παρέλαση των νέων ταινιών κλείνει με μια παλιά δόξα του βρετανικού free cinema, τον Μπίλυ τον Ψεύτη του Τζον Σλέσινγκερ, και τον Μεγάλο Δικτάτορα του Τσάρλι Τσάπλιν, που προβάλλονται σε επανέκδοση.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ