Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 12/08

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 12/08 Facebook Twitter
O Ιδρώτας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σινεφίλ επιλογή που μελετά το φαινόμενο των σοσιομιντιακών infuencers.
0

Παρά την προσεχή αργία του δεκαπενταύγουστου και τις γενικότερες, δυσάρεστες εξελίξεις, όχι μία, ούτε δύο, αλλά έντεκα νέες ταινίες κάνουν την πρεμιέρα τους στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

Ταινία της εβδομάδας είναι αναμφίβολα το Free Guy με τον Ράιαν Ρέινολντς, μια υπερπαραγωγή όπου ο συμπαθής σταρ υποδύεται έναν χαρακτήρα που μαθαίνει ότι όλη του τη ζωή είναι περιφερειακός χαρακτήρας σε ένα βιντεοπαιχνίδι κι αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Το Ντε Γκωλ είναι ένα βιογραφικό δράμα με τον Λαμπερτ Γουίλσον στον ρόλο του Σαρλ Ντε Γκωλ, o Ιδρώτας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σινεφίλ επιλογή που μελετά το φαινόμενο των σοσιομιντιακών infuencers, το Persona Non Grata θέλει δύο φίλους να προσλαμβάνουν εκτελεστή για να ξεφορτωθεί το αφεντικό τους, ενώ η Πεθερά Χτυπάει την Πόρτα επιστρατεύει εκ νέου τη Ζοσιάν Μπαλασκό στον ρόλο της πεθεράς που χώνει τη μύτη της παντού.

Το καστ είναι ικανό να προσελκύσει μερίδα του κοινού τόσο στους Persona Non Grata, μια ταινία απάτης δια χειρός Ρένι Χάρλιν με τον Πιρς Μπρόσναν και τον Τιμ Ροθ, όσο και στον Βιρτουόζο, μια ταινία που παντρεύει την περιπέτεια με την ταινία μυστηρίου και αποτελεί την πρώτη μετα-οσκαρική εμφάνιση του Άντονι Χόπκινς, αμφότερες όμως κινούνται σε ρηχά νερά.

Οι μικροί μας φίλοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο animation, το σίκουελ Σπίριτ ο Ατίθασος  και το νοτιοκορεατικής παραγωγής Τα Κόκκινα Γοβάκια και οι Επτά Νάνοι.  Η παρέλαση των νέων ταινιών κλείνει με μια παλιά δόξα του βρετανικού free cinema, τον Μπίλυ τον Ψεύτη του Τζον Σλέσινγκερ, και τον Μεγάλο Δικτάτορα του Τσάρλι Τσάπλιν, που προβάλλονται σε επανέκδοση.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2025: Η πρόσληψη του παρελθόντος – Η σήμερον ως αύριον και ως χθες

Πολιτισμός / Το «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά

Με συνολικά 140 εκδηλώσεις, το φετινό πρόγραμμα διατρέχει πολλαπλά πεδία καλλιτεχνικής έκφρασης και αναδεικνύει τη δημιουργική πολυφωνία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. 
LIFO NEWSROOM
Νίκος Καραθάνος

Πολιτισμός / Αποκλειστικό: «Τζένη Τζένη» - η θρυλική κωμωδία έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με την υπογραφή του Νίκου Καραθάνου

Μια αισθηματική κωμωδία-σταθμός έρχεται στο θέατρο μετά από 60 χρόνια, με την ανατρεπτική ματιά του σημαντικού και πολύ αγαπημένου Έλληνα σκηνοθέτη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ