ΑΘΗΝΑ

BioNTech: Μη αναγκαία η προσαρμογή του εμβολίου Pfizer σε νέες μεταλλάξεις

BioNTech: Μη αναγκαία η προσαρμογή του εμβολίου Pfizer σε νέες μεταλλάξεις Facebook Twitter
0

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 των εργαστηρίων Pfizer/BioNTech δεν είναι «ακόμη» ανάγκη να προσαρμοστεί στις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού που κυκλοφορούν, δήλωσε ο επικεφαλής της BioNTech, προκρίνοντας μάλλον μια «τρίτη δόση».

«Είναι πιθανό τους επόμενους 6 με 12 μήνες να εμφανιστεί μια παραλλαγή που θα απαιτεί την προσαρμογή του εμβολίου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η λήψη μιας απόφασης τώρα θα μπορούσε να αποδεχθεί εσφαλμένη, αν σε τρεις ή έξι μήνες μια άλλη παραλλαγή κυριαρχήσει», δήλωσε ο Ουγούρ Σαχίν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της BioNTech, μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να παρέμβει μόνο αν το «υπάρχον εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό ή το καλύτερο δυνατό».

Συνεπώς «επί του παρόντος, ξέρουμε ότι μια αναμνηστική δόση με τον βασικό τύπο (του εμβολίου) είναι απολύτως επαρκής, άρα η καλύτερη προσέγγιση για να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση είναι να συνεχίσουμε με μια αναμνηστική δόση», υπογράμμισε ο Σαχίν, προκειμένου να ενισχύσουμε την ανοσία που παρέχει το εμβόλιο. 

Οι φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και BioNTech ανέφεραν ήδη στις αρχές Ιουλίου «ενθαρρυντικά αποτελέσματα» από τις δοκιμές για μια τρίτη δόση και προβλέπουν να ζητήσουν τη χορήγηση άδειας για μια τρίτη δόση του εμβολίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ο Ουγούρ Σαχίν έκανε τις δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου της BioNTech, που από την αρχή της χρονιάς κατέγραψε κύκλο εργασιών 7,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι 69,4 εκατομμυρίων ευρώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, πριν από την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της Covid-19.

Η μεγάλη αυτή αύξηση «οφείλεται κυρίως στην ταχεία αύξηση της προμήθειας εμβολίων κατά της Covid-19 παντού στον κόσμο», εξήγησε.

Η BioNTech έχει παραδώσει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δόσεις από την αρχή της χρονιάς και υπολογίζει να φθάσει τα 2,2 δισεκατομμύρια έως το τέλος του 2021.

Μόνο με το εμβόλιό της κατά της Covid-19, η BioNTech ελπίζει να καταγράψει κύκλο εργασιών σχεδόν 16 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΑΘΗΝΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM