ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Γαλατασαράι: Θετικοί στον κορωνοϊό δύο παίκτες, λίγα 24ωρα μετά το «μπλόκο» στο Ελ. Βενιζέλος

Γαλατασαράι: Θετικοί στον κορωνοϊό δύο παίκτες, λίγα 24ωρα μετά το «μπλόκο» στο Ελ. Βενιζέλος Facebook Twitter
0

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν σήμερα δύο ποδοσφαιριστές της Γαλατασαράι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής ομάδας «σήμερα υποβλήθηκαν ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο σε PCR test. Το αποτέλεσμα ήταν δύο παίκτες μας να βρεθούν θετικοί. Ήδη έχει εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι δύο ποδοσφαιριστές τέθηκαν σε καραντίνα».

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη 13 Ιουλίου ήταν προγραμματισμένος ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την τουρκική ομάδα αλλά αναβλήθηκε καθώς οι ιθύνοντες της ομάδας την Δευτέρα φτάνοντας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με το υγειονομικό πρωτόκολλο και παραλίγο να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο. 

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως, όπως είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, δεν επετράπη η είσοδος της 81μελούς αποστολής της τουρκικής ομάδας στη χώρα, λόγω της άρνησης να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού όπως προβλέπει η ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Το θέμα πήρε και πολιτικές διαστάσεις, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να χαρακτηρίζει απαράδεκτη και αντιαθλητική την αντιμετώπιση της Γαλατασαράι. Ακολούθησε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που κατηγόρησε την Αθήνα για επίδειξη μισαλλοδοξίας απέναντι στην Τουρκία.

«Απέχει πολύ από την ευγενική συμπεριφορά και την καλή πίστη το γεγονός ότι δεν θεωρήθηκαν έγκυρα τα μοριακά τεστ που είχε κάνει η ομάδα και τα αρνητικά αποτελέσματά τους και το ότι ζητήθηκε από ολόκληρη την ομάδα να υποβληθεί ξανά σε τεστ», έγραφε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Εξαιτίας αυτής της αυθαίρετης προσέγγισης και της κακομεταχείρισης, η ομάδα μας δικαίως επέστρεψε στην Τουρκία», σημείωνε η ανακοίνωση που καταλήγει: «Το γεγονός ότι η Ελλάδα υποδέχεται μία από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας μας με τέτοια συμπεριφορά, δείχνει τη μισαλλοδοξία απέναντι στη χώρα μας, ακόμη και στον αθλητισμό».

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ