Χαρδαλιάς: 51 πυρκαγιές σήμερα - «Δύσκολη ημέρα» με ανέμους 6 έως 8 μποφόρ

Χαρδαλιάς: 51 πυρκαγιές σήμερα - «Δύσκολη ημέρα» με ανέμους 6 έως 8 μποφόρ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Σήμερα εκδηλώθηκαν 51 πυρκαγιές στην ελληνική επικράτεια, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για «δύσκολη ημέρα». 

Λίγο μετά τις 11 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής. Αυτή τη στιγμή η εικόνα της πυρκαγιά είναι εξαιρετικά βελτιωμένη, κατά τον υφυπουργό. Αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν ισχυρές. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις καθώς και έξι ελικόπτερα και εφτά αεροσκάφη.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου, στο Ρουπάκι, στο Πάτημα και το Σοφό, πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν από τις 10:30π.μ διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση. Κάποιες από αυτές πλησίασαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις επί της λεωφόρου Δερβενοχωριών αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την επέκτασή τους. Η ΕΛ.ΑΣ διέκοψε όπου απαιτήθηκε την κυκλοφορία των οχημάτων. 

Περί τη 1μμ, εκδηλώθηκε αγροτοδασική πυρκαγιά στη Νέα Ιωνία Βόλου, που αντιμετωπίστηκε μέσα σε μία ώρα. 

Λίγο πριν τις 2μμ είχαμε νέα εκδήλωση πυρκαγιάς στα Στύρα Ευβοίας. Οι άνεμοι ώθησαν την πυρκαγιά προς τον νότο, και ο οικισμός το Νημποριό εκκενώθηκε προληπτικά, κατόπιν εισήγησης της πυροσβεστικής. . Όσοι βρίσκονταν στην περιοχή ενημερώθηκαν και από το 112 με μήνυμα στα κινητά τους. Η φωτιά είναι σε εξέλιξη, χωρίς να απειλεί κατοικίες και υποδομές προς το παρόν. Πάνω από την περιοχή πετάει με ελικόπτερο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σήμερα πνέουν άνεμοι έντασης 6 έως 7 μποφόρ ενώ τοπικά οι ριπές των ανέμων αγγίζουν τα 8 μποφόρ. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Φωτοβολίδες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Ελλάδα / Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Φωτοβολίδες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω κεντρικών οδών, πραγματοποιώντας μια συμβολική στάση έξω από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, προτού καταλήξουν στον τελικό τους προορισμό, την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Ελλάδα / Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Οι διαφορές των δύο ανδρών σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν χρόνιες και για αυτό η οικογένεια του 72χρονου ήταν εξαρχής ανήσυχη μετά την εξαφάνισή του - Τι υποστηρίζει η κόρη του θύματος
LIFO NEWSROOM