G7: Η πρώτη συνάντηση Τζόνσον με Μπάιντεν -Ο γιος του Βρετανού πρωθυπουργού έκλεψε την παράσταση

G7: Η πρώτη συνάντηση Τζόνσον με Μπάιντεν -Ο γιος του Βρετανού πρωθυπουργού έκλεψε την παράσταση Facebook Twitter
EPA
0

Στα πρώτα στιγμιότυπα από τη Σύνοδo της G7 την παράσταση έκλεψε η εμφάνιση του μόλις ενός έτους γιου του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην παραλία της Κορνουάλης, κατά τη συνάντηση του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ με το βρετανικό πρωθυπουργικό ζεύγος.

Ο μικρός Γουίλφρεντ διασκέδασε στην αμμουδιά μαζί με τη μητέρα του, Κάρι, η οποία παντρεύτηκε πριν από λίγο καιρό τον Μπόρις Τζόνσον, και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

Τα δύο ζευγάρια περπάτησαν στην παραλία της Κορνουάλης, πριν ξεκινήσει και επίσημα η συνάντηση της βρετανικής και της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο πλαίσιο της G7. 

Από τα σχόλια των δημοσιογράφων δεν ξέφυγε το σακάκι της Τζιλ, που έγραφε στην πλάτη τη λέξη «αγάπη».

G7: Η πρώτη συνάντηση Τζόνσον με Μπάιντεν -Ο γιος του Βρετανού πρωθυπουργού έκλεψε την παράσταση Facebook Twitter
epa

Στην πρώτη τους συνάντηση από κοντά, Μπόρις Τζόνσον και Τζο Μπάιντεν πάντως έδειξαν να επιθυμούν πιο στενή και αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, με τον Αμερικανό πρόεδρο να επιδιώκει μεταξύ άλλων και την άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης που έχει επιβάλει η Βρετανία στη χώρα του.

G7: Η πρώτη συνάντηση Τζόνσον με Μπάιντεν -Ο γιος του Βρετανού πρωθυπουργού έκλεψε την παράσταση Facebook Twitter
epa

«Ανάσα δροσερού αέρα» η συνάντηση με τον Μπάιντεν, δηλώνει Τζόνσον

«Δεν πιστεύω πως είναι υπερβολή ν α πει κανείς πως η σχέση μεταξύ της Βρετανίας και των ΗΠΑ, η σχέση της βορείου Αμερικής με την Ευρώπη που ενσαρκώνεται στη Χάρτα του Ατλαντικού του 1941 και την οποί ανανεώσαμε σήμερα είναι τεράστιας στρατηγικής σημασίας για την ευημερία, την ασφάλεια του κόσμου, για όλα εκείνα που πιστεύουμε από κοινού, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον νόμο δικαίου» δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον μετά τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

«Οι συζητήσεις ήταν εξαιρετικές. Καλύψαμε ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων και είναι υπέροχο να ακούς και να εισακούεσαι από τη διοίκηση του Μπάιντεν και από τον Τζο Μπάιντεν γιατί υπάρχουν τόσα που θέλουν να κάνουμε μαζί – από την ασφάλεια, το ΝΑΤΟ, την κλιματική αλλαγή» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός που χαρακτήρισε τις επαφές «ανάσα δροσερού αέρα».

«Επιβεβαιώσαμε την ειδική σχέση, κάτι που δεν έχει ειπωθεί τελευταία, την ειδική σχέση μεταξύ των λαών μας και ανανεώσαμε τη δέσμευσή μας να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές αξίες που μοιράζονται τα έθνη μας» είπε ο Τζο Μπάιντεν. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΚΥΛΟΣ ΜΝΗΜΑ ΤΑΦΗ

Διεθνή / Σάο Πάολο: Νέος νόμος παίρνει το όνομα σκύλου που έμεινε για 10 χρόνια δίπλα στο μνήμα της κηδεμόνος του

Ο νόμος «αναγνωρίζει τον συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους κηδεμόνες και τα κατοικίδιά τους» και επιτρέπει την ταφή σκύλων και γατών σε οικογενειακούς τάφους
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Η Σάρα Φέργκιουσον ζήταγε οικονομικές συμβουλές από τον Έπσταϊν όταν εκείνος βρισκόταν στη φυλακή

Νέα email του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκαλύπτουν ότι η Σάρα Φέργκιουσον ζητούσε συμβουλές από τον Τζέφρι Έπσταϊν για το πώς να διαχειριστεί τα τεράστια χρέη της, ρίχνοντας φως στην απελπιστική οικονομική της κατάσταση την περίοδο εκείνη
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΜ ΜΠΟΝΤΙ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Όλα όσα έγιναν στην κατάθεση της Αμερικανίδας γενικής εισαγγελέως, Παμ Μπόντι

Η ακρόαση στο Κογκρέσο για τους φακέλους του Τζέφρι Έπσταϊν εξελίχθηκε σε έντονη αντιπαράθεση, καθώς βουλευτές κατηγόρησαν το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι απέκρυψε ονόματα χωρίς σαφή λόγο, ζητώντας εξηγήσεις και απόδοση ευθυνών
THE LIFO TEAM