Κίρα Νάιτλι: Κυριολεκτικά όλες οι γυναίκες που γνωρίζω έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση

Keira Knightley says every woman she knows has been harassed Facebook Twitter
0

Τη μάστιγα της σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος των γυναικών σχολίασε η Κίρα Νάιτλι λέγοντας πως κυριολεκτικά δεν γνωρίζει ούτε μία γυναίκα που να μην έχει υποστεί παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού της. 

Η Βρετανίδα ηθοποιός σχολίασε πως «όλες» έχουν παρενοχληθεί με κάποιον τρόπο - από το να διασταυρωθούν με έναν επιδειξία μέχρι να τις αγγίξει κάποιος. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Harper’s Bazaar, η 36χρονη χολιγουντιανή ηθοποιός χαρακτηρίζει την κατάσταση «γαμ***** θλιβερή». Όταν την ρώτησαν αν έχει υποστεί και η ίδια παρενόχληση απάντησε χαρακτηριστικά: «Ναι! Εννοώ, όλες έχουν υποστεί. Κυριολεκτικά, δεν ξέρω καμία που να μην το έχει περάσει με κάποιον τρόπο - είτε πρόκειται για επιδειξία, άγγιγμα ή κάποιον τύπο να λέει ότι θα σου κόψει τον λαιμό, θα σε χτυπήσει στο πρόσωπο. Όλες».

«Όταν οι γυναίκες άρχισαν να απαριθμούν τις προφυλάξεις που παίρνουν καθώς επιστρέφουν στο σπίτι τους για να νιώσουν ασφαλείς σκέφτηκα: «κάνω κάθε ένα από αυτά τα πράγματα και δεν το σκέφτομαι καν». 

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Νάιτλι είχε μιλήσει για το πόσο άβολα ένιωθε να γυρίζει ερωτικές σκηνές με «ανδρική οπτική» και το πώς υπάρχει πίεση προς τις γυναίκες να υιοθετούν είτε συμπεριφορές φλερτ είτε μητρική στάση. «Αν αφηγούμουν μια ιστορία για το ταξίδι της μητρότητας και την αποδοχή του σώματος νιώθω, λυπάμαι, πως θα το έκανα με γυναίκα σκηνοθέτη»

Τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι στο μέλλον θα απορρίπτει κάθε πρόταση για συμμετοχή σε ερωτικές σκηνές ταινιών που σκηνοθετούνται από άνδρες. Η ηθοποιός έχει κατά το παρελθόν εμφανιστεί σε γυμνές σκηνές σε φιλμ όπως τα Atonement και Colette, αλλά όπως αποκάλυψε σκοπεύει να αλλάξει τα όρια και την πολιτική της. Μιλώντας στο podcast "Chanel Connects" σχολίαζε: «Δεν έχω κάποια "απόλυτη απαγόρευση" αλλά ισχύει για τους άνδρες». 

«Δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτές τις φριχτές σκηνές σεξ όπου είσαι λαδωμένη και όλοι βογκάνε. Δεν με ενδιαφέρει να το κάνω αυτό. Νιώθω πάρα πολύ άβολα τώρα προσπαθώντας να αποτυπώσω την ανδρική οπτική». σημειώνει η Νάιτλι. «Με αυτό ως δεδομένο υπάρχουν φορές που λέω "Ναι, αντιλαμβάνομαι πλήρως που το σεξ θα ήταν εξαιρετικά καλό σε αυτό το φιλμ και βασικά χρειάζεσαι κάποιον που να είναι φαίνεται σέξι"». 

Τα τελευταία χρόνια, το Χόλιγουντ αλλάζει την προσέγγισή του για τις ερωτικές σκηνές. «Συντονιστές οικειότητας» προσλαμβάνονται σε πλατό ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών και είναι υπεύθυνοι να διασφαλίζουν πως οι ηθοποιοί δεν θα πιεστούν να κάνουν κάτι για το οποίο δεν αισθάνονται άνετα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM