Τανζανία: Έδιωξαν από τη βουλή γυναίκα βουλευτή, λόγω του «στενού» παντελονιού της

Τανζανία: Έδιωξαν από τη βουλή γυναίκα βουλευτή, λόγω του «στενού» παντελονιού της Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από τη βουλευτή να πάει να αλλάξει (Πηγή φωτό Twitter)
0

Μία βουλευτής της Τανζανίας διατάχθηκε να φύγει από το κοινοβούλιο εξαιτίας του παντελονιού της, έπειτα από τη διαμαρτυρία συναδέλφου της.

 

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αντιδράσεις και γυναίκες βουλευτές της χώρας απαιτούν να ζητήσουν οι υπεύθυνοι συγγνώμη από την Κόντεστερ Σιτσουάλε, που της ζητήθηκε να φύγει από το κοινοβούλιο για να αλλάξει ρούχα.

 

Ο βουλευτής Χουσεΐν Αμάρ διαμαρτυρήθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, λέγοντας ότι κάποιες γυναίκες γελοιοποιούν τη Βουλή με τον τρόπο που ντύνονται. Ως παράδειγμα έφερε την Σιτσουάλε, λέγοντας «Κοιτάξτε το παντελόνι που φορά κύριε πρόεδρε».



Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής, Τζομπ Ντουγκάι, ζήτησε από τη βουλευτή να φύγει. «Πηγαίνετε να ντυθείτε καλά και επιστρέψτε αργότερα», της είπε μάλιστα σύμφωνα με το BBC. Ο Ντουγκάι πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται παράπονα για τα ρούχα γυναικών βουλευτών και ζήτησε να μην επιτρέπεται η είσοδος σε οποιονδήποτε δεν είναι ενδεδυμένος καταλλήλως.

 

Ο βουλευτής που διαμαρτυρήθηκε δεν εξήγησε ποιο ήταν, κατά την άποψή του, το πρόβλημα με το παντελόνι της συναδέλφου του. Αλλά παρέθεσε τους κανονισμούς του κοινοβουλίου που επιτρέπουν στις γυναίκες να φορούν παντελόνι, αλλά προβλέπουν ότι τα ρούχα δεν θα πρέπει να είναι εφαρμοστά.

 

Από την άλλη ομάδα βουλευτών, υπό τις Ζακλίν Νγκονιάνι και Στέλλα Μανιάνια διαμαρτύρονται ότι η κίνηση ήταν άδικη και επιμένουν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα ρούχα της συναδέλφου τους.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM