Στόχος απειλών και προσβολών η εθελόντρια που αγκάλιασε αποκαμωμένο μετανάστη - «Δεν θα αφήσουμε το μίσος να νικήσει»

Στόχος απειλών και προσβολών η εθελόντρια που αγκάλιασε αποκαμωμένο μετανάστη - «Δεν θα αφήσουμε το μίσος να νικήσει» Facebook Twitter
Η αγκαλιά της 20χρονης εθελόντριας σε έναν απελπισμένο μετανάστη προκάλεσε κύμα σχολίων στην Ισπανία - Πηγή φωτογραφίας: Ερυθρός Σταυρός Ισπανίας
0

Το στιγμιότυπο αυτό ανθρωπιάς, με μια εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού να αγκαλιάζει παρηγορητικά έναν Σενεγαλέζο, λίγες στιγμές μετά την άφιξή του στη Θέουτα, έκανε το γύρο του κόσμου. 

Η εικόνα έγινε viral, προκαλώντας κυρίως συγκίνηση, αλλά και οργή μεταξύ των ακροδεξιών Ισπανών. Σύντομα, η Λούνα Ρέγες έγινε στόχος στα social media λεκτικής κακοποίησης από υποστηρικτές του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος Vox, αλλά και άλλους εξαγριωμένους πολίτες από την άφιξη 8.000 μεταναστών στον ισπανικό αυτό θύλακα στις βόρειες ακτές του Μαρόκου. 


«Είδαν πως ο φίλος μου ήταν μαύρος και δεν σταμάτησαν να με προσβάλουν και να λένε φρικτά, ρατσιστικά πράγματα σε μένα» παραδέχτηκε στο ισπανικό δίκτυο RTVE η 20χρονη που συμμετέχει εθελοντικά στη δράση του Ερυθρού Σταυρού από τον Μάρτιο, στο πλαίσιο των σπουδών της.


Ωστόσο, ο καταιγισμός κακοποιητικού λόγου δεν έμεινε αναπάντητος. Μηνύματα συμπεράστασης, ευγνωμοσύνης και ελπίδας με το χάσταγκ #GraciasLuna κατέκλυσαν το διαδίκτυο. 

«Δεν θα επιτρέψουμε στο μίσος να νικήσει» επιμένει η Ρίτα Μαέστρε, δημοτική σύμβουλος στο δήμο Μαδρίτης. «Αυτοί που βλέπουν αυτήν την αγκαλιά ως σύμβολο μιας καλύτερης Ισπανίας υπερτερούν των άλλων». 

Η Ρέγες περιέγραψε την αγκαλιά της σε έναν άνθρωπο που βρισκόταν σε ανάγκη, ως «το πιο φυσιολογικό πράγματ στον κόσμο». Δεν συγκράτησε το όνομα του άνδρα, ωστόσο, είδε πως παρέπαιε από την εξάντληση και του έδωσε νερό. 

«Έκλαιγε, του έτεινα το χέρι μου και με αγκάλιασε. Με κρατούσε σφικτά. Αυτή η αγκαλιά ήταν η δική του σανίδα σωτηρίας» περιγράφει η 20χρονη που δεν είδε ποτέ ξανά τον Σενεγαλέζο φίλο της. 


Κι ενώ η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της πως ενδεχομένως ήτα από τους 5.600 ανθρώπους που προωθήθηκαν ξανά στο Μαρόκο, το Twitter κατακλύστηκε από σχόλια συμπαράστασης καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και αξιωματούχων της κυβέρνησης. 

«Ευχαριστούμε Λούνα που εκπροσωπείς τις καλύτερες αξίες της κοινωνίας μας» είπε η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Νάντια Καλβίνιο ενώ η συνάδελφός της στο Εργασίας, Γιολάντα Ντίαζ σχολίασε: «Κάτι παραπάνω από μια φωτογραφία. Σύμβολο ελπίδας και αλληλεγγύης». 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκυλί ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Διεθνή / Λονδίνο: Διαδηλωτής με σκύλο ανέβηκε στον πύργο του King’s Cross με πανό για το Ιράν

Πάνω στο πανό υπήρχε το λογότυπο του Κινήματος Ελευθερίας του Ιράν, ενός φιλοδημοκρατικού κόμματος που τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού κράτους και θρησκείας και είναι απαγορευμένο από την κυβέρνηση της Τεχεράνης
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Διεθνή / Σουηδία: Σφοδρές αντιδράσεις για τον «πολιτιστικό κατάλογο» της χώρας – Εκτός λίστας οι ABBA και ό,τι έγινε μετά το 1975

Συμπεριλαμβάνονται η Βίβλος του Γουσταύου Βάσα από το 1541, η Πίπη Φακιδομύτη, η ΙΚΕΑ και το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη φύση, μεταξύ άλλων
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή / Το Ισραήλ καλεί εφέδρους καθώς προχωρά στα αρχικά στάδια της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας

Οι έφεδροι διαμαρτυρήθηκαν για το κάλεσμα της ισραηλινής κυβέρνησης, αμφισβητώντας αν η επιχείρηση έχει πολιτικά κίνητρα και αν θα βοηθούσε το Ισραήλ να επιτύχει τον στόχο του να πλήξει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία, παρακάμπτοντας θαλάσσιες οδούς

Διεθνή / Η Κίνα χτίζει τη «νέα Διώρυγα του Σουέζ» για να ενώσει την Ευρώπη με την Ασία

Η Κίνα κατασκευάζει αθόρυβα εναλλακτικές οδούς για να εξάγει αγαθά προς την Ευρώπη χωρίς να περνά από τον Ειρηνικό Ωκεανό νότια του Ισημερινού, προκειμένου να αποφύγει εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην περιοχή
LIFO NEWSROOM