Ο Τζόκοβιτς απέκλεισε τον Τσιτσιπά στο Open Ρώμης

Open Ρώμης: Ο Τζόκοβιτς απέκλεισε τον Τσιτσιπά Facebook Twitter
0

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να διατηρήσει το πλεονέκτημα που είχε εξασφαλίσει από χθες στον προημιτελικό του διεθνούς τουρνουά, που φιλοξενείται στην Ρώμη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, ηττήθηκε (4-6, 7-5, 7-5) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και αποκλείσθηκε από τον ημιτελικό της διοργάνωσης. Ο αγώνας άρχισε εχθές, αλλά διεκόπη λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε στην ιταλική πρωτεύουσα. Στο σημείο της διακοπής, ο Τσιτσιπάς είχε πάρει το πρώτο σετ με 6-4 και προηγείτο στο δεύτερο με 2-1 γκέιμ.

Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε πρώτος και πήρε σχετικά άνετα το γκέιμ, όπως έκανε αμέσως μετά και ο Σέρβος επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη. Στην συνέχεια, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους (4-3), αλλά ο «Νόλε» επιχείρησε και κατάφερε, να πάρει πίσω το χθεσινό μπρέικ και να ισοφαρίσει σε 4-4.

Ο Σέρβος έπαιξε πολύ επιθετικά στο όγδοο γκέιμ και προηγήθηκε με 40-0, όμως ο Έλληνας άσος κατάφερε να «σβήσει» αρχικά τρία και στην συνέχεια άλλα δύο μπρέικ πόϊντς, ενώ στην εξέλιξη έχασε και δύο δικά του. Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής, δεν πτοήθηκε καθόλου από το χαμένο σερβίς και προσπάθησε να απαντήσει και έτσι κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί για πρώτη φορά στο σετ (5-4).

Ο Τσιτσιπάς πήρε το σερβίς για να παραμείνει στο σετ και τα κατάφερε, αφού ισοφάρισε σε 5-5, μεταφέροντας το ψυχολογικό βάρος στην απέναντι πλευρά του κορτ. Με «κρύο αίμα» και γνωρίζοντας ότι δεν έχει περιθώρια για απώλειες, ο Τζόκοβιτς, όχι μόνο κράτησε ξανά το σερβίς του, αλλά με νέο μπρέικ, πήρε το σετ με 7-5 και ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ. Στην αρχή του τρίτου και καθοριστικού σετ, οι δύο τενίστες πήραν από ένα γκέιμ, όμως μετά από ένα εκπληκτικό ράλι, ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του «Νόλε» και προηγήθηκε με 2-1... υποχρεώνοντας τον εκνευρισμένο Σέρβο να πετάξει την ρακέτα του! Το τέταρτο γκέιμ είχε διάρκεια εννέα λεπτά και μετά από συγκλονιστική «μάχη» ο Τσιτσιπάς διατήρησε το σερβίς του και προηγήθηκε με 3-1.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με το γκέιμ να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών για περίπου 11 (!) λεπτά και τον Τζόκοβιτς, να μειώνει σε 3-2, μετά από έξι ισοπαλίες! Και σαν να μην έφθανε αυτό, ο Σέρβος πήρε πίσω το μπρέικ και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ διατηρώντας το σερβίς του προηγήθηκε με 4-3. Ο Τσιτσιπάς, κατάφερε να κρατήσει το ματς «στα ίσα» ισοφαρίζοντας σε 4-4 και έφθασε «μία ανάσα» από την νίκη, με νέο μπρέικ, προηγούμενος με 5-4. Στο δέκατο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να πάρει την νίκη, όμως ο «εφτάψυχος» Σέρβος έκανε νέο μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5, για να προηγηθεί με 6-5 διατηρώντας το σερβίς του, μετά από ένα γκέιμ στο οποίο το πλεονέκτημα «άλλαξε χέρια» αρκετές φορές.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM
ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον θάνατο του Ζότα: «You'll Never Walk Alone»

Αθλητισμός / ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον θάνατο του Ζότα: «You'll Never Walk Alone»

Η τοποθέτηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς προστέθηκε σε ένα κύμα διεθνούς θλίψης για την απώλεια του Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος είχε παντρευτεί μόλις πριν από δύο εβδομάδες στην Πορτογαλία και είχε τρία παιδιά
LIFO NEWSROOM