Βρετανία: Ο Τζόνσον επιτρέπει τις αγκαλιές και τις εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους

Βρετανία: Ο Τζόνσον δίνει το «πράσινο φως» για αγκαλιές και εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους Facebook Twitter
Pixabay
0

Φίλοι και συγγενείς θα μπορούν πλέον να αγκαλιάζονται στην Βρετανία αλλά και να βρεθούν όλοι μαζί σε εσωτερικούς χώρους από την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, οι κινηματογράφοι και τα μουσεία ανοίγουν ξανά. Αυτά είναι τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Οι επιστήμονες προειδοποίησαν αυτό το Σαββατοκύριακο ότι τα κρούσματα διπλασιάζονται σε ορισμένες περιοχές όπου έχει εντοπιστεί η μετάλλαξη B1.617.2.

Περισσότερο επηρεάζονται οι υποβαθμισμένες περιοχές και εκείνες με εθνοτικές μειονότητες, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλότερα, όπως ανέφεραν. 

Ωστόσο, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τη διάθεση εμβολίων Covid, με περισσότερα από τα δύο τρίτα των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου να έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση και το ένα τρίτο να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ο Τζόνσον αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι το επόμενο στάδιο της χαλάρωση των περιορισμών του Covid για την Αγγλία θα ξεκινήσει από τις 17 Μαΐου. Από τότε, θα επιτρέπονται τα ποτά και τα γεύματα σε εσωτερικούς χώρους και για ομάδες έως έξι ατόμων ή δύο νοικοκυριών, ενώ θα ανοίξουν ξανά οι κινηματογράφοι, οι γκαλερί και ο υπόλοιπος τομέας των καταλυμάτων.

Τα διεθνή ταξίδια αναψυχής επίσης θα επιτραπούν και για ορισμένους προορισμούς θα επιτρέπεται η επιστροφή χωρίς καραντίνα.


«Ο χάρτης των κρουσμάτων παραμένει σε καλό δρόμο, το επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται - περισσότερα από τα δύο τρίτα των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κάνει την πρώτη δόση  - και τώρα ανυπομονούμε να άρουμε τα μέτρα, με προσοχή και ανεπιστρεπτί», δήλωσε ο Τζόνσον.

Μιλώντας στην εκπομπή του BBC One, την Κυριακή, ο Μάικλ Γκόουβ, κορυφαίος υπουργός της διοίκησης Τζόνσον, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να δει τις οικογένειες να μπορούν να αγκαλιαστούν ξανά.

«Καθώς προχωράμε στο τρίτο στάδιο του προγραμματισμού για την άρση των μέτρων, θα επιτρέπεται η συνάντηση σε εσωτερικούς χώρους. Και με την επιφύλαξη μιας ευρύτερης αναθεώρησης της κοινωνικής απόστασης, η φιλική επαφή, η στενή επαφή, μεταξύ φίλων και οικογένειας είναι κάτι που θέλουμε να δούμε να αποκαθίσταται», είπε.

Οι επιστήμονες ανησυχούν για την πιθανή εξάπλωση των μεταλλάξεων καθώς η χώρα χαλαρώνει, όμως. Η Δημόσια Επιτροπή Υγείας της Αγγλία προειδοποιεί ότι μία από τις τρεις μεταλλάξεις, που πρωτοεμφανίστηκαν στην Ινδία είναι τώρα «ανησυχητική», με αυξημένη μεταδοτικότητα, και καταδεικνύει την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση.

Οι περιπτώσεις της ινδικής μετάλλαξης πιστεύεται ότι διπλασιάζονται κάθε εβδομάδα. «Υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια κοινοτικής μετάδοσης στο Λονδίνο. Αυτό είναι προφανώς ανησυχητικό», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM