Αρκούδα επιτέθηκε και χτύπησε μέχρι θανάτου ξεναγό πάρκου στην Μοντάνα

Αρκούδα επιτέθηκε και χτύπησε μέχρι θανάτου οδηγό πάρκου στην Μοντάνα Facebook Twitter
Pixabay
0

Θύμα επίθεσης από αρκούδα έπεσε ένας ξεναγός στην επαρχία της Μοντάνα έξω από το εθνικό πάρκο Yellowstone.

Μία αρσενική αρκούδα, βάρους άνω των 190 κιλών, επιτέθηκε και χτύπησε μέχρι θανάτου τον ξεναγό, θεωρώντας ότι εκείνος «διεκδίκησε» την τροφή της, το πτώμα μίας άλκης. Ο 40χρονος Charles «Carl» Mock, ο οποίος ζούσε στην κοινότητα, που βρίσκεται στην είσοδο του πάρκου του West Yellowstone, υπέκυψε στα τραύματά του το Σάββατο, δύο ημέρες μετά το περιστατικό.

Η επίθεση έγινε ενώ εκείνος ψάρευε μόνος του σε μια δασική περιοχή κατά μήκος του ποταμού Madison, αρκετά μίλια βόρεια του West Yellowstone, εξήγησε εκπρόσωπος του σερίφη. Η αρσενική, καφέ αρκούδα που ανήκει στο «είδος» της Βόρειας Αμερικής, αργότερα θανατώθηκε από εργαζόμενους που διερευνούσαν την επίθεση.

Ο Mock, που υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο, είχε καταφέρει να καλέσει ασθενοφόρο μετά την επίθεση και εντοπίστηκε μετά από αναζήτηση περίπου 50 λεπτών από τις αρχές. Μεταφέρθηκε με όχημα χιονιού σε ασθενοφόρο, πριν διακομισθεί σε νοσοκομείο στην πόλη του Idaho Falls, όπου και κατέληξε. Ο Mock ήταν ξεναγός στο Backcountry Adventure και αγαπημένος οδηγός για τους επισκέπτες του Yellowstone.


Στα ρούχα του βρέθηκαν κατάλοιπα από ειδικό απωθητικό για αρκούδες, αλλά οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν σε ποιο βαθμό ήταν σε θέση να το χρησιμοποιήσει την ώρα της επίθεσης. Αρκετοί ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν το ζώο και η αρκούδα σωριάστηκε νεκρή, περίπου 20 μέτρα από το σημείο που πυροβολήθηκε.

Αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν ότι είναι σίγουροι πως η αρκούδα που θανατώθηκε ήταν αυτή, που επιτέθηκε στον 40χρονο. Συνολικά, η περιοχή Yellowstone της Μοντάνα, του Αϊντάχο και του Ουαϊόμινγκ φιλοξενεί περισσότερες από 700 αρκούδες.

Οι θανατηφόρες επιθέσεις σε ανθρώπους είναι σχετικά σπάνιες αλλά έχουν αυξηθεί καθώς ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων αυξάνεται και περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται σε αγροτικές περιοχές κοντά στο βιότοπο των ζώων. Από το 2010 έως σήμερα, αρκούδες στην περιοχή του Yellowstone έχουν σκοτώσει οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένου του 40χρονου οδηγού. Τρεις εξ αυτών εξέπνευσαν μέσα στο πάρκο.

Η αμέσως προηγούμενη θανατηφόρα επίθεση είχε σημειωθεί το 2018, όταν ένας οδηγός και ο πελάτης του δέχτηκαν επίθεση στο Ουαϊόμινγκ και ο οδηγός σκοτώθηκε. Το συγκεκριμένο είδος της αρκούδας προστατεύεται από τις ομοσπονδιακές αρχές, καθώς βρίσκεται στα απειλούμενα είδη από το 1975.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάνδαλο με e-υπογραφές στην Τουρκία: Εξέδιδαν δικηγορικά έγγραφα με το πτυχίο νεκρής στους δίδυμους σεισμούς του 2023

Διεθνή / Σκάνδαλο με e-υπογραφές στην Τουρκία: Εξέδιδαν δικηγορικά έγγραφα με πτυχίο νεκρής από τους δίδυμους σεισμούς του 2023

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, αφαίρεσε από το προσωπικό του ιστολόγιο πληροφορίες για τέσσερα πτυχία του
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Η «πιο μισητή γυναίκα της Αυστραλίας» αθωώνεται μετά από 20 χρόνια φυλακής – Αντιδράσεις για την αποζημίωσή της

Διεθνή / Η «πιο μισητή γυναίκα της Αυστραλίας» αθωώθηκε μετά από 20 χρόνια στη φυλακή – Αντιδράσεις για την αποζημίωσή της

Η Kathleen Folbigg καταδικάστηκε για τους θανάτους των παιδιών της αλλά είκοσι χρόνια μετά, αθωώθηκε - Το ποσό της αποζημίωσής της φέρνει αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Ολική κατοχή της Γάζας: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ εν μέσω προειδοποιήσεων για ανθρωπιστική καταστροφή

Διεθνή / Ολική κατοχή της Γάζας: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ εν μέσω προειδοποιήσεων για ανθρωπιστική καταστροφή

Ο Νετανιάχου εξετάζει την πλήρη στρατιωτική κατοχή της Γάζας, με διεθνείς οργανώσεις να προειδοποιούν για νέα κύματα θανάτων και εκτοπισμού
LIFO NEWSROOM