Ρωσία: Χάκερς διέρρευσαν τα email υποστηρικτών του Ναβάλνι

Ρώσια: Χάκερ διέρρευσαν τα email των υποστηρικτών του Ναβάλνι Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

Τα email εκατοντάδων χιλιάδων υποστηρικτών του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνιδόθηκαν στην δημοσιότητα από άγνωστους χάκερς, σύμφωνα με την ομάδα του.

Οι υποστηρικτές του είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας.

Ωστόσο, χάκερς, παραβίασαν τη βάση δεδομένων και δημοσιοπποίησαν χιλιάδες email. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο διευθυντής του Ταμείου Αγώνα κατά της Διαφθοράς, που έχει ιδρύσει ο Ρώσος πολιτικός και το οποίο έχει καταχωρηθεί από τις ρωσικές αρχές στο μητρώο των «πρακτόρων ξένης χώρας».

Τον περασμένο μήνα οι συνεργάτες του δημιούργησαν την ιστοσελίδα «Ελευθερία στον Ναβάλνι», με σκοπό την συγκέντρωση υπογραφών για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση υποστήριξης του Ρώσου πολιτικού.

Οι συνεργάτες του είχαν ανακοινώσει ότι θα ενημερώσουν για την ημερομηνία της συγκέντρωσης, μόλις καταχωρήσουν στην ιστοσελίδα περισσότερες από 500.000 υπογραφές. Σήμερα το πρωί, 16 Απριλίου, είχαν καταχωρηθεί 483.000 υπογραφές.

Ο διευθυντής του Ταμείου Αγώνα κατά της Διαφθοράς Ιβάν Ζντάνοφ δήλωσε ότι στο διαδίκτυο δημοσιεύθηκαν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ατόμων που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες.

Πρόσθεσε δε, ότι η βάση δεδομένων δεν περιείχε τίποτα περισσότερο από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, χωρίς ονόματα ή άλλα χαρακτηριστικά που να ταυτοποιούν τους χρήστες.

«Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαν να κάνουν αυτοί οι χάκερ είναι να σας στείλουν ένα άσχημο email που πιθανότατα θα καταλήξει στον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων σας», δήλωσε ο Ζντάνοφ.

Οι χάκερς στο μήνυμα τους ισχυρίζονται ότι το 70% των εγγεγραμμένων στην ιστοσελίδα «Ελευθερία στον Ναβάλνι!» είναι μποτ (διαδικτυακό ρομπότ). Επιπλέον απειλούν να αποκαλύψουν τα στοιχεία εκείνων που έστειλαν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στην ιστοσελίδα.

«Προς τον παρόν αρχίζουμε τον αποχαρακτηρισμό των διευθύνσεων και σύντομα θα γνωρίζουμε τα ονόματα σας, τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις σας», αναφέρουν στο μήνυμα τους οι χάκερς.

Ο Βλαντισλάβ Ζντόλνικοφ, πρώην σύμβουλος του Ταμείου Αγώνα κατά της Διαφθοράς, θεωρεί ότι από εδώ και στο εξής θα είναι δύσκολο για το εν λόγω ίδρυμα να διατηρεί βάσεις δεδομένων.

«Πρόκειται για ένα δυσάρεστο πλήγμα που κατάφεραν στο Ταμείο Αγώνα κατά της Διαφθοράς την ημέρα που το Ταμείο έδωσε στην δημοσιότητα την έρευνα για την κατοικία του προέδρου Πούτιν στο Βαλντάι» δήλωσε ο Ιβάν Ζντάνοφ.

Ο ηλικίας 44 ετών Ναβάλνι, καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε φυλάκιση 2½ ετών, για μια υπόθεση για την οποία του είχε επιβληθεί ποινή με αναστολή, την οποία ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει κατασκευασμένη.

Ο Ναβάλνι συνελήφθη τον Ιανουάριο όταν επέστρεψε από την Γερμανία στην οποία νοσηλεύονταν μετά τη δηλητηρίαση του από νευροτοξικό παράγοντα όπως είχαν αποφανθεί οι γιατροί.

Η σύλληψη του και η φυλάκιση του, έδωσαν την αφορμή στους υποστηρικτές του να πραγματοποιήσουν τρεις διαμαρτυρίες κατά την διάρκεια του χειμώνα παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Διεθνή / Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν μετά τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Ποια είναι τα δικαιώματα αποζημίωσης, τι προβλέπεται για την ασφαλιστική κάλυψη και πώς οργανώνονται οι πτήσεις επαναπατρισμού
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Διεθνή / Γαλλία: Σε 4ετή φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Περίπου 8 χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για την εικονική απασχόληση της συζύγου του που οδήγησαν στην καταδίκη του για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος - Το πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει
LIFO NEWSROOM