ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Ινδία: Γιατί ξαφνικά έγιναν θέμα συζήτησης τα σκισμένα τζιν και τα ακάλυπτα γόνατα

Ινδία: Γιατί ξαφνικά έγιναν θέμα συζήτησης τα σκισμένα τζιν και τα ακάλυπτα γόνατα Facebook Twitter
0

Πολιτικός στην Ινδία τα έβαλε με τα σκισμένα τζιν- αποδίδοντας σε αυτά την «ανηθικότητα» των νέων- με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα social media με φωτογραφίες χρηστών που φορούν τέτοια παντελόνια.

 

Ο Tirath Singh Rawat, ο νέος κυβερνήτης της πολιτείας Uttarakhand, σε ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωσε η επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών επέκρινε μια γυναίκα που συνάντησε κατά τη διάρκεια πτήσης.

 

Η γυναίκα, περιέγραψε ο Ινδός πολιτικός, ταξίδευε με δύο παιδιά και φορούσε μπότες, τζιν σκισμένο στα γόνατα και αρκετά βραχιόλια στο χέρι της. «Είσαι επικεφαλής ΜΚΟ, φοράς σκισμένα τζιν στα γόνατα, κυκλοφορείς στην κοινωνία, παιδιά είναι μαζί σου, ποιες αξίες διδάσκεις;», είπε ο Rawat.

 

Το μέλος του κόμματος του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι συνέχισε περιγράφοντας τα τζιν τόσο ως την αιτία ως και το σύμπτωμα του ηθικού ξεπεσμού, ενώ επέκρινε τους γονείς γιατί επιτρέπουν στα παιδιά τους- ιδιαίτερα στα κορίτσια- να τα φορούν.

 

Μάλιστα, επέπληξε τους Ινδούς λέγοντας ότι οδεύουν προς τη γύμνια και υποστήριξε ότι «ενώ άνθρωποι στην Ινδία φορούν σκισμένα τζιν, στο εξωτερικό καλύπτουν σωστά τα σώματά τους και κάνουν γιόγκα».

 

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στην Ινδία. Η κόμμα Ινδικό Εθνικό Κογκρέσο του ζήτησε να απολογηθεί σε όλες τις Ινδές ή να παραιτηθεί. Η Priyanka Gandhi Vadra, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος, αντέδρασε αλλιώς. Δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες του Μόντι και υπουργών του, με βερμούδες που αφήνουν ακάλυπτα τα γόνατά τους.

 

 

Η Swati Maliwal, επικεφαλής της επιτροπής για τις γυναίκες του Δελχί κατηγόρησε τον κυβερνήτη ότι προπαγανδίζει τον μισογυνισμό.

 

 

«Οι βιασμοί δεν γίνονται επειδή οι γυναίκες φορούν κοντά ρούχα, αλλά διότι άνδρες όπως ο Tirath Singh Rawat προπαγανδίζουν τον μισογυνισμό και αποτυγχάνουν να κάνουν το καθήκον τους».

 

Την ίδια ώρα, το Twitter πλημμύρισε με φωτογραφίες ανθρώπων με σκισμένα τζιν και το hashtag #RippedJeans.

 

 

 

 

 

Έπειτα από όλα αυτά, ο Rawat απολογήθηκε, ζητώντας συγγνώμη αν τα λεγόμενά του πλήγωσαν κάποιον. Πρόσθεσε ότι πρόθεσή του δεν ήταν να δείξει ασέβεια και συμπλήρωσε ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να φορά τα ρούχα που επιλέγει.

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΒΕΑΤΡΙΚΗ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Εκτός Royal Ascot οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία εξαιτίας της σχέσης των γονιών τους με τον Έπσταϊν

Οι δύο πριγκίπισσες φέρεται να έχουν ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να παραστούν στον φετινό ετήσιο αγώνα ιπποδρομίας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε νομικές συνέπειες αν δημοσιεύσετε βίντεο από επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν για ζωντανές μεταδόσεις και για δημοσίευση βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Επίθεση Ιράν στα ΗΑΕ: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες στα αεροδρόμια του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι

Σε όλο τον Κόλπο, το Ιράν χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους και drones για να εξαπολύσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε συμμάχους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM