Καλλυντικά: Σταματάει η πώλησή τους στα σούπερ μάρκετ

«Φρένο» στην πώληση καλλυντικών από τα σούπερ μάρκετ Facebook Twitter
pixabay
0

Στην απαγόρευση πώλησης καλλυντικών στα σούπερ μάρκετ στις «κόκκινες περιοχές», προχώρησε η κυβέρνηση, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 20ής Φεβρουαρίου, και που επαναβεβαιώθηκε με νέο ΦΕΚ στις 6 Μαρτίου.

Οι καταναλωτές δεν μπορούν να αγοράζουν από σημεία ευρείας διανομής όπως είναι τα σούπερ μάρκετ, καλλυντικά προϊόντα όπως αρώματα, κρέμες προσώπου, είδη μακιγιάζ αλλά και αντηλιακά.

Η συγκεκριμένη εξαίρεση έρχεται μετά από επιστολή- διαμαρτυρίας μεγάλων αλυσίδων καλλυντικών. Συγκεκριμένα, η τελευταία ΚΥΑ αναφέρει ότι απαγορεύεται από τα σούπερ μάρκετ στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου το λιανικό εμπόριο αρωμάτων (ΚΑΔ 47.75.76.02) και λιανικό εμπόριο παρασκευασμάτων ομορφιάς, μακιγιάζ, φροντίδας του δέρματος (συμπεριλαμβάνονται και τα αντηλιακά) που δεν καταχωρούνται αλλού (π.δ.κ.α. 47.75.76.12).

Τα εν λόγω προϊόντα μπορούν να διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ μόνο μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι αλυσίδες και τα καταστήματα πώλησης καλλυντικών, αλλά και τα κομμωτήρια και τα στούντιο αισθητικής και περιποίησης διαμαρτύρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των lockdown, και δεν επιθυμούν να «παγιωθεί η κατανάλωση των προϊόντων τους από τα σούπερ μάρκετ».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM
Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM