Δημοσκόπηση GPO: Ποια είναι η άποψη των Ελλήνων για την υπόθεση Λιγνάδη και για τον Κουφοντίνα

Δημοσκόπηση GPO: Ποια είναι η άποψη των Ελλήνων για την υπόθεση Λιγνάδη και για τον Κουφοντίνα Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Υπέρ της παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, τάσσεται η πλειονότητα σε δημοσκόπηση της GPO, η οποία κατέγραψε μεταξύ άλλων τις απόψεις των πολιτών για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και τις εξελίξεις με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από την πλευρά της κυβέρνησης, το 49,7% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι» και «μάλλον ναι» (31,1%- 18,6%), ενώ το 47% απάντησε «όχι»- «μάλλον όχι», στην έρευνα της GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα».

 

Το 64,6% πιστεύει ότι υπάρχουν ευθύνες Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη (45,6% ναι- 19% μάλλον ναι), ενώ η πλειονότητα (56,2%) τάσσεται υπέρ της παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού.



Συγκεκριμένα το 46,1% απάντησε «ναι» και το 10,1 «μάλλον ναι», στο ερώτημα αν πρέπει να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη εξαιτίας της υπόθεσης Λιγνάδη, ενώ το 37,6% εξέφρασε διαφορετική άποψη (όχι και μάλλον όχι).

 


Σε ό,τι αφορά το αν υπάρχουν ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση, το 41,8% απάντησε «ναι» και «μάλλον ναι» (27%- 14,8%), ενώ το 55,4% απάντησε «όχι» και «μάλλον όχι» (40%- 15,4%).

 

Επίσης, το 65,2% κρίνει θετικά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποτροπή αδικημάτων της γενετήσιας ελευθερίας (41,6% θετικά, 23,6% μάλλον θετικά).

 

Η άποψη για τον Κουφοντίνα



Στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, η πλειονότητα τάσσεται κατά της αποδοχής του αιτήματος του καταδικασμένου δολοφόνου της 17 Νοέμβρη.

 

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα για μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να σταματήσει την απεργία πείνας και να αποφευχθεί ενδεχόμενος θάνατός του;», το 57,7% απάντησε «όχι» και το 5,2% «μάλλον όχι» (αθροιστικά 62,9%).



Από την άλλη το 30,7% απάντησε «ναι» (20,9%) και «μάλλον ναι» (9,8%) στο ίδιο ερώτημα.

 

«Όχι» στο εμβόλιο λέει το 13,6%

 

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, το 13,6% απάντησε ότι δεν προτίθεται να το κάνει τους επόμενους μήνες και το 4,5% απάντησε «μάλλον όχι» στο ίδιο ερώτημα.



Πάντως η συντριπτική πλειονότητα (70,3%) εξέφρασε διαφορετική άποψη, καθώς το 62,3% δήλωσε ότι θα κάνει το εμβόλιο και το 8% απάντησε «μάλλον ναι».

 

Στις 13,7 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ



Στο πολιτικό πεδίο, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται στις 13,7 ποσοστιαίες μονάδες.



Συγκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,4% έναντι του 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν ΚΙΝΑλ (7,1%), ΚΚΕ (6,3%), Ελληνική Λύση (4,1%) και ΜέΡΑ25 (3%).

 

Θετική και μάλλον θετική άποψη εκφράζει το 55,6% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Αλέξη Τσίπρα διαμορφώνεται στο 32%.



Τέλος, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 47,7% προτιμά τον κ. Μητσοτάκη και το 24,1% τον κ. Τσίπρα, αλλά το 26,5% απάντησε «κανένας από τους δύο».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM
ΕΟΔΥ ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ελλάδα / ΕΟΔΥ: Ορίστηκε νέο Επιστημονικό Συμβούλιο - Πρόεδρος ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Ένα επεισόδιο ανάμεσα στον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, και μια υπάλληλο του Οργανισμού, φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Συμβουλίου
THE LIFO TEAM