Κορωνοϊός: 1.756 κρούσματα με μεταλλάξεις- Σε 34 περιφερειακές ενότητες το βρετανικό στέλεχος

Εργαστήριο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού φαίνεται ότι έχουν επικρατήσει σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα.

 

Έως τώρα στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 1.756 κρούσματα με διάφορες μεταλλάξεις. Από αυτά, τα 1.667 αφορούν τη βρετανική μετάλλαξη και εντοπίστηκαν σε 34 περιφερειακές ενότητες.



Άλλα 48 κρούσματα αφορούν τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής, τα οποία εντοπίστηκαν σε τρεις περιφερειακές ενότητες. Στην πλειονότητά τους τα κρούσματα με τα μεταλλαγμένα στελέχη είναι εγχώρια και δεν δείχνουν να συνδέονται με ταξίδια.



«Οι μεταλλάξεις επιταχύνουν περαιτέρω την εξάπλωση του κορωνοϊού, έχουν δείξει ότι μεταδίδονται πιο γρήγορα», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και ως παράδειγμα έφερε πως έχει υπολογιστεί ότι η βρετανική μετάλλαξη μεταδίδεται 15-20% περισσότερο.

 

«Αυτό έχει ως συνέπεια τα πιο ήπια μέτρα, που περιόριζαν την επιδημία, να μην είναι εξίσου αποτελεσματικά. Με άλλα λόγια, με τα ίδια μέτρα αντί να έχουμε Rt 0,9 έχουμε 1,1 και αντί για βραδεία συρρίκνωση έχουμε βραδεία επιβάρυνση», τόνισε.

 

«Περιοχές με πρόσφατη σημαντική αύξηση της επίπτωσης των κρουσμάτων συνοδεύονται και από αυξημένη απομόνωση στελεχών με τη μετάλλαξη, όπως είναι για παράδειγμα η Κρήτη με τη βρετανική μετάλλαξη, αλλά και η περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης με τη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής», επεσήμανε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Ελλάδα / Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γ. Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Η εργαζόμενη βγήκε από τον ανελκυστήρα λίγο πριν ο θάλαμος κατεβεί απότομα στο ισόγειο - Ο ανελκυστήρας διαθέτει εν ισχύ όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά συντήρησης αναφέρει το νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM
Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – 271 κιλά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ από τη Λατινική Αμερική

Ελλάδα / Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – 271 κιλά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του κοντέινερ, όπου είχαν αποκρυφτεί 271 κιλά και 150 γραμμάρια κοκαΐνης, αξίας 5,5 εκατομμύρια ευρώ
LIFO NEWSROOM