Ζημιές 2 δισεκ. λιρών για το Χίθροου κατά την πανδημία - Σε επίπεδα δεκαετίας '70 η κίνηση επιβατών

Ζημιές 2 δισεκ. λιρών για το Χίθροου κατά την πανδημία - Σε επίπεδα δεκαετίας '70 η κίνηση επιβατών Facebook Twitter
EPA
0

Το αεροδρόμιο του Χίθροου κατέγραψε ετήσιες ζημίες 2 δισεκ. λιρών (2,33 δισεκ. ευρώ) μετά την κατάρρευση της επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από τη δεκαετία του '70.

Το Χίθροου κάλεσε την κυβέρνηση να συμφωνήσει σε κοινά, διεθνή ταξιδιωτικά πρότυπα προκειμένου να μπορέσουν οι επιβάτες να αρχίσουν και πάλι να πετούν το καλοκαίρι και να παράσχει φοροελαφρύνσεις για τις εταιρίες λειτουργίας αεροδρομίων προκειμένου να τις βοηθήσει να ξεπεράσουν την κρίση. Το αεροδρόμιο, που είναι στα δυτικά του Λονδίνου, ελπίζει ότι οι αγορές ταξιδίων θα ανοίξουν και πάλι από τα μέσα Μαΐου ύστερα από τις ανακοινώσεις που έκανε η κυβέρνηση τη Δευτέρα σχετικά με τη χαλάρωση του lockdown.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, το Χίθροου, έχασε πέρυσι από το Παρίσι τον τίτλο του αεροδρομίου με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη, καθώς τα δρομολόγια πτήσεών του συρρικνώθηκαν περισσότερο από αυτά του ανταγωνιστικού αερολιμένα. Το Χίθροου ανακοίνωσε σήμερα ότι κατά τη διάρκεια του 2020 ο αριθμός των επιβατών συρρικνώθηκε κατά 73% στα 22 εκατ. ανθρώπους, με τους μισούς εξ αυτών να έχουν ταξιδέψει κατά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, πριν η πανδημία της COVID-19 να βάλει φρένο στις διεθνείς μετακινήσεις.

Το αεροδρόμιο κατάγραψε ζημίες προ φόρων 2 δισεκ. λιρών με έσοδα που ήταν μειωμένα κατά 62% στο 1,18 δισεκ. λίρες. Το Χίθροου ανακοίνωσε ωστόσο ότι έχει ρευστότητα 3,9 δισεκ. λιρών και ότι αυτή είναι που θα του προσφέρει στήριξη έως το 2023. Το αεροδρόμιο ανήκει μεταξύ άλλων στην ισπανική Ferrovial, στην Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ και στην China Investment Corp.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM