Ζημιές 2 δισεκ. λιρών για το Χίθροου κατά την πανδημία - Σε επίπεδα δεκαετίας '70 η κίνηση επιβατών

Ζημιές 2 δισεκ. λιρών για το Χίθροου κατά την πανδημία - Σε επίπεδα δεκαετίας '70 η κίνηση επιβατών Facebook Twitter
EPA
0

Το αεροδρόμιο του Χίθροου κατέγραψε ετήσιες ζημίες 2 δισεκ. λιρών (2,33 δισεκ. ευρώ) μετά την κατάρρευση της επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από τη δεκαετία του '70.

Το Χίθροου κάλεσε την κυβέρνηση να συμφωνήσει σε κοινά, διεθνή ταξιδιωτικά πρότυπα προκειμένου να μπορέσουν οι επιβάτες να αρχίσουν και πάλι να πετούν το καλοκαίρι και να παράσχει φοροελαφρύνσεις για τις εταιρίες λειτουργίας αεροδρομίων προκειμένου να τις βοηθήσει να ξεπεράσουν την κρίση. Το αεροδρόμιο, που είναι στα δυτικά του Λονδίνου, ελπίζει ότι οι αγορές ταξιδίων θα ανοίξουν και πάλι από τα μέσα Μαΐου ύστερα από τις ανακοινώσεις που έκανε η κυβέρνηση τη Δευτέρα σχετικά με τη χαλάρωση του lockdown.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, το Χίθροου, έχασε πέρυσι από το Παρίσι τον τίτλο του αεροδρομίου με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη, καθώς τα δρομολόγια πτήσεών του συρρικνώθηκαν περισσότερο από αυτά του ανταγωνιστικού αερολιμένα. Το Χίθροου ανακοίνωσε σήμερα ότι κατά τη διάρκεια του 2020 ο αριθμός των επιβατών συρρικνώθηκε κατά 73% στα 22 εκατ. ανθρώπους, με τους μισούς εξ αυτών να έχουν ταξιδέψει κατά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, πριν η πανδημία της COVID-19 να βάλει φρένο στις διεθνείς μετακινήσεις.

Το αεροδρόμιο κατάγραψε ζημίες προ φόρων 2 δισεκ. λιρών με έσοδα που ήταν μειωμένα κατά 62% στο 1,18 δισεκ. λίρες. Το Χίθροου ανακοίνωσε ωστόσο ότι έχει ρευστότητα 3,9 δισεκ. λιρών και ότι αυτή είναι που θα του προσφέρει στήριξη έως το 2023. Το αεροδρόμιο ανήκει μεταξύ άλλων στην ισπανική Ferrovial, στην Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ και στην China Investment Corp.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM