ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

O ΕΟΦ απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής

O ΕΟΦ απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής Facebook Twitter
ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης συμπληρώματος διατροφής (Pixabay)
0

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του για επέκταση της απαγόρευσης διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής Epimedium Macun.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο ΕΟΦ αποφάσισε «Την επέκταση της απαγόρευσης διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Epimedium Macun προς κάθε σημείο ενδεχόμενης διακίνησης δεδομένου ότι το προϊόν περιέχει φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς να είναι εγκεκριμένο από τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των Βελγικών Αρχών διαπιστώθηκε ότι περιέχει την μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Επίσης περιέχει και το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) Epimedium.

Η εταιρεία Herbs n Beauty και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά εντός 10 ημερών.».

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM