O ΕΟΦ απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής

O ΕΟΦ απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής Facebook Twitter
ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης συμπληρώματος διατροφής (Pixabay)
0

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του για επέκταση της απαγόρευσης διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής Epimedium Macun.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο ΕΟΦ αποφάσισε «Την επέκταση της απαγόρευσης διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Epimedium Macun προς κάθε σημείο ενδεχόμενης διακίνησης δεδομένου ότι το προϊόν περιέχει φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς να είναι εγκεκριμένο από τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των Βελγικών Αρχών διαπιστώθηκε ότι περιέχει την μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Επίσης περιέχει και το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) Epimedium.

Η εταιρεία Herbs n Beauty και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά εντός 10 ημερών.».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην κορύφωση το πρώτο θερμό κύμα του καλοκαιριού – Πού θα «χτυπήσουν» 40άρια την Πέμπτη

Ελλάδα / Στην κορύφωση το πρώτο θερμό κύμα του καλοκαιριού – Πού θα «χτυπήσουν» 40άρια την Πέμπτη

Με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου ξεκίνησε το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα στην Ελλάδα – Αναμένονται εξαιρετικά θερμές ημέρες και «καυτές» νύχτες στα αστικά κέντρα
LIFO NEWSROOM