Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο της AstraZeneca προστατεύει όλους τους εμβολιασμένους από τη σοβαρή νόσο

Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο της AstraZeneca προστατεύει όλους τους εμβολιασμένους από τη σοβαρή νόσο Facebook Twitter
0

Τα τελευταία δεδομένα σχετικά το εμβόλιο της AstraZeneca και την ηλικιακή στρατηγική των εμβολιασμών παρουσίασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής και παιδίατρος Μαρία Θεοδωρίδου. 

Η Δρ. Θεοδωρίδου δήλωσε πως το σκεύασμα της AstraZeneca είναι «ασφαλές, ανοσογόνο και αποτελεσματικό» και προστατεύει το σύνολο των εμβολιασμένων από το ενδεχόμενο σοβαρής νόσου. Όπως εξήγησε, το εμβόλιο προστατεύει και μειώνει σε «σημαντικό βαθμό» το ενδεχόμενο και της ήπιας νόσου. 

Πρόσθεσε ωστόσο πως «στα ηλικιωμένα άτομα υπάρχει ένα πρόβλημα» καθώς το δείγμα ατόμων μεγάλης ηλικίας που συμμετείχαν στις μελέτες «δεν θεωρείται αξιόπιστο για την εξαγωγή συμπερασμάτων». «Τα στοιχεία για την ανοσογονικότητα μας κάνουν να πιστεύουμε ότι και για αυτές τις ηλικίες θα είναι αποτελεσματικό», σημείωσε.

Προς το παρόν, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τη χορήγηση του εμβολίου σε άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών, με μεσοδιάστημα 12 εβδομάδων από την πρώτη στη δεύτερη δόση, καθώς «όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο των αντισωμάτων.»

Για τις μεγαλύτερες ηλικίες αναμένονται νεότερα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και αν αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του θα επεκταθεί και το πρόγραμμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Στο Ισραήλ, ο εμβολιασμός του πληθυσμού έχει ήδη μειώσει κατά 26% τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και των σοβαρών λοιμώξεων. 

Κλείνοντας η Δρ. Θεοδωρίδου έκανε λόγο για παραπληροφόρηση σχετικά με την γονιμότητα και το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αφού «τεκμηριωμένες μελέτες αποδεικνύουν ότι η γονιμότητα δεν επηρεάζεται από το εμβόλιο ούτε από τα αντισώματα». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Ελλάδα / Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γ. Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Η εργαζόμενη βγήκε από τον ανελκυστήρα λίγο πριν ο θάλαμος κατεβεί απότομα στο ισόγειο - Ο ανελκυστήρας διαθέτει εν ισχύ όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά συντήρησης αναφέρει το νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM
Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – 271 κιλά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ από τη Λατινική Αμερική

Ελλάδα / Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – 271 κιλά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του κοντέινερ, όπου είχαν αποκρυφτεί 271 κιλά και 150 γραμμάρια κοκαΐνης, αξίας 5,5 εκατομμύρια ευρώ
LIFO NEWSROOM