Αστυνομικοί κατάσχεσαν bitcoin 50 εκατ. ευρώ από απατεώνα αλλά δεν τους δίνει τον κωδικό πρόσβασης

Αστυνομικοί κατάσχεσαν bitcoin 50 εκατ. ευρώ από απατεώνα αλλά δεν τους δίνει τον κωδικό πρόσβασης Facebook Twitter
Pixabay
0

Γερμανοί εισαγγελείς κατάσχεσαν από έναν απατεώνα bitcoin αξίας άνω των 50 εκατ. ευρώ. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: δεν μπορούν να τα ξεκλειδώσουν γιατί εκείνος δεν τους δίνει τον κωδικό πρόσβασης.


Ο άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση και έκτοτε εκτίει την ποινή του, κρατώντας το στόμα του κλειστό παρά τις επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες προσπάθειες της αστυνομίας να σπάσουν τον κωδικό και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πάνω από 1.700 bitcoin, ανέφερε εισαγγελέας στη βαυαρική πόλη Κέμπτεν.


«Τον ρωτήσαμε αλλά δεν είπε», δήλωσε ο εισαγγελέας Σεμπάστιαν Μίρερ σήμερα στο Reuters. «Ίσως να μην γνωρίζει».


Το bitcoin αποθηκεύεται σε λογισμικό που είναι γνωστό ως 'ψηφιακό πορτοφόλι', το οποίο διασφαλίζεται μέσω κρυπτογράφησης. Ένας κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται ως κλειδί για την αποκρυπτογράφηση προκειμένου να ανοίξει το πορτοφόλι και να έχει κανείς πρόσβαση στα bitcoin. Όταν χαθεί αυτός ο κωδικός, ο χρήστης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το πορτοφόλι.


Ο απατεώνας έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση άνω των δύο ετών για την κρυφή εγκατάσταση λογισμικού σε άλλους υπολογιστές προκειμένου να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητά τους να «εξορύσσουν» ή να παράγουν bitcoin.

Όταν μπήκε στη φυλακή, το απόθεμα bitcoin που είχε άξιζε ένα μέρος μόνο από αυτό που αξίζει σήμερα. Η τιμή του bitcoin έχει καταγράψει άλμα τον τελευταίο χρόνο, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό στα 42.000 δολάρια τον Ιανουάριο. Σήμερα, η τιμή του κινούνταν στα 37.577 δολάρια, σύμφωνα με ιστοσελίδα κρυπτονομισμάτων Coindesk.

Οι εισαγγελικές αρχές σε κάθε περίπτωση έχουν διασφαλίσει ότι ο άνθρωπος δεν έχει πρόσβαση στα χρήματα αυτά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM