ΑΘΗΝΑ

The Helix: Ένας «πράσινος» ελικοειδής πύργος θα δεσπόζει στα νέα κεντρικά γραφεία της Amazon [ΕΙΚΟΝΕΣ]

The Helix: Ένας «πράσινος» ελικοειδής πύργος θα δεσπόζει στα νέα κεντρικά γραφεία της Amazon [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
NBBJ/Amazon
0

Ένα ανοιχτό αμφιθέατρο, ένας «πράσινος» πύργος ύψους 100 μέτρων, συμπεριλαμβάνονται στα σχέδια για τα νέα κεντρικά της Amazon στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. 

Τα σχέδια, που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη όταν και κατατέθηκαν για έγκριση, αποτελούν μέρος της δεύτερης φάσης του εγχειρήματος 2,5 δισεκ. δολαρίων HQ2 στην κομητεία Άρλινγκτον της Βιρτζίνια. Τα σχέδια ανακοινώθηκαν τρία χρόνια αφότου η Amazon έκανε γνωστές τις προθέσεις της να επεκταθεί πέρα από τα έως και σήμερα γραφεία της στο Σιάτλ. Τα γραφεία στο νέο «αρχηγείο» της Amazon θα αναπτύσσονται σε μία έκταση 0.85 εκατ. τ.μ., σε τρία κτίρια 22 ορόφων. 

Κεντρικό σημείο θα είναι το «The Helix», μια κατασκευή καλυμμένη με δέντρα όπου θα βρίσκεται μία σειρά από «εναλλακτικά εργασιακά περιβάλλοντα» ανάμεσα σε εσωτερικούς κήπους και πρασινάδα από την περιοχή. Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική ομάδα NBBJ - που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή, η πρόσβαση για τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους θα είναι εφικτή και εξωτερικά του «The Helix», με τον επικεφαλής αρχιτέκτονα να αναφέρει ότι το γραφείο καταβάλει προσπάθεια για να συνδέονται οι άνθρωποι με τη φύση. Βασική επιδίωξη είναι ο σχεδιασμός να αποτελέσει ένα σύμβολο τόσο της φύσης όσο και της επιστήμης. 

The Helix: Ένας «πράσινος» ελικοειδής πύργος θα δεσπόζει στα νέα κεντρικά γραφεία της Amazon [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
NBBJ/Amazon
The Helix: Ένας «πράσινος» ελικοειδής πύργος θα δεσπόζει στα νέα κεντρικά γραφεία της Amazon [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
NBBJ/Amazon

Παρότι το «The Helix» θα ανοίγει για το κοινό δύο Σαββατοκύριακα το μήνα, η Amazon επιβεβαίωσε πως άλλα σημεία του συγκροτήματος προορίζονται για να χρησιμοποιούνται από την κοινότητα. Μεταξύ άλλων, στην πρόταση συμπεριλαμβάνονται περίπου 10 στρέμματα δημόσιων χώρων, για εκθέσεις, κοινοτικούς κήπους και ένα αμφιθέατρο 250 θέσεων. Εκεί θα βρίσκονται καντίνες και αγορές λαχανικών, ενώ θα υπάρχουν χώροι διαθέσιμοι για καταστήματα και εστιατόρια. Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στη «συντριπτική πλειοψηφία» του συγκροτήματος. 

The Helix: Ένας «πράσινος» ελικοειδής πύργος θα δεσπόζει στα νέα κεντρικά γραφεία της Amazon [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
NBBJ/Amazon

Παράλληλα, θα αναπτύσσεται ένα δίκτυο από πεζόδρομους και πεζοδρομημένες περιοχές ενώ θα φιλοξενούνται έως 950 ποδήλατα. Τα πάρκινγκ θα είναι υπόγεια. Τα νέα κεντρικά της Amazon θα ηλεκτροδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο περίπου 200 μίλια μακριά. Μεταξύ άλλων θα λειτουργεί σύστημα ανακύκλωσης του βρόχινου νερού, φυσικός εξαερισμός ενώ τα κτίρια είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μεγιστοποιείται το φυσικό φως που εισέρχεται σε αυτά. 

The Helix: Ένας «πράσινος» ελικοειδής πύργος θα δεσπόζει στα νέα κεντρικά γραφεία της Amazon [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
NBBJ/Amazon

Στα τέλη του 2018, η Amazon ανακοίνωσε πως τα κεντρικά της θα μεταφερθούν σε Βιρτζίνια και Νέα Υόρκη, ωστόσο, μετά από τοπικές αντιδράσεις η δεύτερη τοποθεσία απορρίφθηκε. Σύμφωνα με το CNN, η Βιρτζίνια προσέφερε γενναίες φοροαπαλλαγές και οικονομικά κίνητρα για να δελεάσει την Amazon. Αν τα σχέδια εγκριθούν η κατασκευή θα ξεκινήσει μέσα στο 2022 και θα ολοκληρωθεί έως το 2025. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΑΘΗΝΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM