Φον ντερ Λάιεν: Στόχος ο εμβολιασμός του 70% «έως το τέλος καλοκαιριού»

Φον ντερ Λάιεν: Στόχος ο εμβολιασμός του 70% «έως το τέλος καλοκαιριού» Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε σήμερα τον στόχο της να εμβολιάσει το 70% των ενηλίκων έως «το τέλος του καλοκαιριού», μετά την ανακοίνωση για μια αύξηση 30% στο πρώτο τρίμηνο των παραδόσεων εμβολίων από την AstraZeneca, η οποία είχε προηγουμένως κάνει λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις.

«Θέλουμε το 70% των ενηλίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν εμβολιαστεί έως τα τέλη του καλοκαιριού», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, επιβεβαιώνοντας τον στόχο αυτό που είχε ανακοινώσει τη 19η Ιανουαρίου.

Επιπλέον, η επικεφαλής της Κομισιόν απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε αγώνα ταχύτητας για να εμβολιάσει τον πληθυσμό της κατά του νέου κορωνοϊού πιο γρήγορα από άλλες χώρες, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό να υπάρξει συνεργασία σε αυτό το στάδιο της πανδημίας.

«Νομίζω ότι ο μοναδικός αγώνας ταχύτητας στον οποίο βρισκόμαστε είναι εκείνος ενάντια στον ιό και ενάντια στον χρόνο», είπε η φον ντερ Λάιεν στη γερμανική τηλεόραση, προσθέτοντας πως συμφώνησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ότι η παραγωγή εμβολίων από τη Βρετανία και την ΕΕ θα διανεμηθεί και στις δύο περιοχές.

Νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η AstraZeneca αναμένεται να παραδώσει στην ΕΕ 40.000.000 δόσεις το πρώτο τρίμηνο. Αρχικά, η εταιρεία είχε αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε παραδόσεις μειωμένες κατά 60% από τα 80.000.000 που αναμένονταν μέχρι το τέλος Μαρτίου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και πίεση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έτσι ώστε να διασφαλίσει τις δόσεις τις οποίες έχει προαγοράσει.


Ειδικότερα, πριν από λίγο η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε: «Προχωράμε στα εμβόλια. Η AstraZeneca θα παραδώσει 9 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το πρώτο τρίμηνο (συνολικά 40 εκατομμύρια) σε σύγκριση με την προσφορά της προηγούμενης εβδομάδας και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Η εταιρεία θα επεκτείνει επίσης την παραγωγική της ικανότητα στην Ευρώπη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Διεθνή / Στο Ισραήλ ο Ρουμπιο - Η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης στην ατζέντα

Ο Ρούμπιο έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι η αμερικανική διοίκηση δεν θα αντιταχθεί στην προσάρτηση αυτή - Αξιωματούχοι επισημαίνουν όμως τον κίνδυνο να διαταραχθούν οι Συμφωνιες του Αβραάμ
LIFO NEWSROOM