Ρωσία: Συνέλαβαν στενούς συνεργάτες του Ναβάλνι στη Μόσχα

Ρωσία: Συνέλαβαν στενούς συνεργάτες του Ναβάλνι στη Μόσχα Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στη σύλληψη σειρά στενών συνεργατών του Αλεξέι Ναβάλνι προχώρησε η αστυνομία στη Μόσχα, με την κατηγορία ότι απηύθυναν εκκλήσεις προς στους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στις 23 Ιανουαρίου σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη σύλληψη και φυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν η εκπρόσωπος Τύπου του Αλεξέι Ναβάλνι, η Κίρα Γιαρμίς, η δικηγόρος του ιδρύματος και παραγωγός του καναλιού Navalny Live Λιουμπόφ Σόμπολ και ο Γκεόργκι Αλμπούροφ, ένα από τους συντάκτες της έρευνας για το ανάκτορο του Πούτιν», που αναρτήθηκε στο Youtube μία ημέρα αφότου συνελήφθη ο Ναβάλνι στη Μόσχα.

Η Γιαρμίς σε ανάρτησή της στο twitter γράφει ότι οι αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμά της, αλλά εκείνη αρνήθηκε να τους ανοίξει. Στην συνέχεια έφθασε ο δικηγόρος της, τον οποίο ενημέρωσαν ότι η Γιαρμίς κατηγορείται πρώτον για απείθεια κατά της Αρχής επειδή δεν τους άνοιξε την πόρτα και δεύτερον επειδή παραβίασε το νόμο που αφορά στη διοργάνωση δημοσίων συγκεντρώσεων.

Αστυνομικοί πήγαν επίσης στον τόπο διαμονής του συντονιστή του επιτελείου του Ναβάλνι στη Μόσχα Όλεγκ Στεπάνοφ. Στο διαμέρισμα βρίσκονταν η σύντροφός του, η οποία δήλωσε στην εφημερίδα Novaya Gazeta ότι στο διαμέρισμα κόπηκε το ρεύμα και ότι οι αστυνομικοί κάθονται στην είσοδο.

Νωρίτερα η αστυνομία συνέλαβε τη δικηγόρο του ιδρύματος και παραγωγό του καναλιού Navalny Live Λιουμπόφ Σόμπολ, με την κατηγορία ότι καλούσε τον κόσμο να συμμετάσχει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 23 Ιανουαρίου, η οποία δεν είχε την άδεια των Αρχών. Επί τέσσερις ώρες όπως αναφέρει η εφημερίδα δεν επέτρεπαν στον δικηγόρο της Βλαντίμιρ Βαρόνιν να την συναντήσει.

Επίσης συνελήφθη ο δικηγόρος του Ιδρύματος Αγώνα κατά της Διαφθοράς Βλαντλέν Λος, ο οποίος είναι πολίτης της Λευκορωσίας. Οι Αρχές ζήτησαν από τον Λος να εγκαταλείψει τη Ρωσία έως τις 25 Ιανουαρίου και του απαγόρευσαν να επιστρέψει στην χώρα πριν από τις 27 Νοεμβρίου του 2023.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM