Οι σχεδιαστές που επέλεξαν Τζιλ Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις και πώς τήρησαν την «παράδοση»

Οι σχεδιαστές που επέλεξαν Τζιλ Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις και πώς τήρησαν την «παράδοση» Facebook Twitter
(Από αριστερά) Τζο Μπάιντεν, Τζιλ Μπάιντεν, Κάμαλα Χάρις και Νταγκ Έμχοφ. EPA
0

Η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις αλλά και ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν επέλεξαν Αμερικανούς σχεδιαστές για την χθεσινή τελετή ορκωμοσίας, τηρώντας μια μακροχρόνια παράδοση.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο σύζυγος της Κάμαλα Χάρις, Νταγκ Έμχοφ, επέλεξαν τον σχεδιαστή Ralph Lauren για τα κοστούμια τους, με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο να φορά ανοικτή μωβ γραβάτα.

Ο οίκος Ralph Lauren είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας στις ΗΠΑ και έχει ήδη ντύσει τη Μελάνια Τραμπ, στην τελετή ορκωμοσίας του συζύγου της Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιανουάριο του 2017.


Από την πλευρά της, η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν, Τζιλ, κατέληξε στον οίκο Markarian, η σχεδιάστρια του οποίου Αλεξάντρα Ο' Νιλ σχεδίασε για εκείνη ένα τουίντ φόρεμα και ένα μαντό σε μπλε του ωκεανού.

Αν και έχει ιδρύσει τον οίκο της το 2017, η δημιουργός, με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει ήδη ντύσει μια πλειάδα αστέρων, όπως την ηθοποιό Λόρα Ντερν και την τραγουδίστρια Lizzo. «Είναι απίστευτη τιμή να ντύνω την κυρία Μπάιντεν σήμερα. Αντιμετωπίζω με πολλή ταπεινότητα το γεγονός ότι αποτελώ ένα πολύ μικρό μέρος της ιστορίας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αλεξάντρα Ο'Νιλ. 


Η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις επέλεξε δύο νέους Αφροαμερικανούς σχεδιαστές, τους Κρίστοφερ Τζον Ρότζερς και Σέρτζιο Χάντσον. Η πρώην γερουσιάστρια της Καλιφόρνιας φόρεσε ένα βιολετί σύνολο, που αποτελείτο από ένα μακρύ φόρεμα και ένα ασορτί μαντό.



Κατά τη διάρκεια των δύο προεδρικών θητειών του συζύγου της, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα έδειχνε, επίσης, συχνά την προτίμησή της στους Αμερικανούς σχεδιαστές, προκρίνοντας την ποικιλομορφία.

Από την άλλη, αν και ξεκίνησε την προεδρία του συζύγου της επιλέγοντας έναν Αμερικανό σχεδιαστή, η Μελάνια Τραμπ στη συνέχεια ντυνόταν συχνότερα με δημιουργίες Ευρωπαίων σχεδιαστών, ιδίως των ιταλικών οίκων Dolce & Gabbana, Gucci ή Prada.

Οι σχεδιαστές που επέλεξαν Τζιλ Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις και πώς τήρησαν την «παράδοση» Facebook Twitter
Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ, Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα. EPA/Getty /Rob Carr / POOL

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM