ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει την Πέμπτη υπό τον Μητσοτάκη - Ποιοι αρχηγοί αναμένεται να μείνουν στις θέσεις τους

ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει την Πέμπτη υπό τον Μητσοτάκη - Ποιοι αρχηγοί αναμένεται να μείνουν στις θέσεις τους Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να αποφασιστεί στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο θα συγκληθεί την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προθέσεις της κυβέρνησης, σχετικά με τις κρίσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, είναι να διατηρηθεί ως έχει το σύνολο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

Τον θώκο τους αναμένεται να διατηρήσουν τόσο ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος όσο και οι Αρχηγοί ΓΕΝ κ. Στέλιος Πετράκης και ΓΕΣ κ. Χαράλαμπος Λαλούσης. Και αυτό γιατί, αφενός έχουν μόλις ένα χρόνο θητείας στη θέσης τους και αφετέρου διότι η κυβέρνηση έχοντας καταλογίσει θετικό πρόσημο στην αντίδραση όλων των κλάδων των Ε.Δ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης με την Τουρκία, δεν φαίνεται να επιθυμεί δραματικές αλλαγές στην ηγεσία του στρατεύματος, σε αυτή τουλάχιστον τη χρονική συγκυρία.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», μία μικρή ένσταση παρατηρείται μόνο ως προς το πρόσωπο του Α/ΓΕΑ κ. Γεώργιου Μπλιούμη, ο οποίος την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, ολοκληρώνει δύο χρόνια θητείας και απαιτείται είτε ενεργοποίηση του 2+1 είτε αντικατάστασή του.

Εκτός από τους Αρχηγούς, στην επικείμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα κριθούν και οι αρχηγοί Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Βασίλης Παπαδόπουλος και Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM