ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση στην άδεια ειδικού σκοπού

ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση στην άδεια ειδικού σκοπού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την ανάγκη παράτασης της άδειας ειδικού σκοπού σε εργαζομένους γονείς, επισημαίνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

56 βουλευτές του κόμματος σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, με πρωτοβουλία της τομεάρχου Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ζητούν την παράταση της εν λόγω άδειας.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν «αβάσιμη και απαράδεκτη» την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με την οποία «από 1/1/2021 στοιχειοθετείται το δικαίωμα κανονικής άδειας του έτους 2021», καθώς όπως υποστηρίζουν «αναγκάζει τους γονείς να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας για τη φύλαξη των τέκνων τους, μεσούσης της πανδημίας και ενώ η πρωτοβάθμια βαθμίδα εκπαίδευσης ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 11/01/2021».

Οι βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Εργασίας αν προτίθεται «να αποκαταστήσει τις ημέρες άδειας όσων εργαζομένων έκαναν χρήση της κανονικής τους άδειας τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να φροντίσουν τα τέκνα τους και αν θα επεκτείνει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM