Λευκορωσία: Τμήμα πυρηνικού σταθμού τέθηκε εκτός λειτουργίας

Λευκορωσία: Τμήμα πυρηνικού σταθμού τέθηκε εκτός λειτουργίας Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Μονάδα του νέου πυρηνικού σταθμού Astravets της Λευκορωσίας ετέθη εκτός λειτουργίας σήμερα κατά την διάρκεια δοκιμαστικών διαδικασιών, όταν ενεργοποιήθηκε το σύστημα προστασίας γεννήτριας, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.


Στην ανακοίνωση για το συμβάν διευκρινίζεται ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή παραμένουν κανονικά.


«Το σύστημα προστασίας ενεργοποιήθηκε κατά την διάρκεια πιλοτικής βιομηχανικής λειτουργίας της Μονάδας 1, στο πλαίσιο της οποίας συστήματα και εξοπλισμός δοκιμάζονται σε αυτό το στάδιο. Τα επίπεδα της ραδιενέργειας κοντά στον σταθμό είναι κανονικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Υπενθυμίζεται πως στις 7 Νοεμβρίου, μμονάδα του πυρηνικού σταθμού ετέθη εκτός λειτουργίας εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του παρουσία του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Εν αναμονή της μεγαλύτερης συγκέντρωσης της βασιλικής οικογένειας μετά τη σύλληψη του Άντριου

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Σήμερα η μεγαλύτερη συγκέντρωση της βασιλικής οικογένειας μετά τη σύλληψη Άντριου

Ένα από τα ζητήματα που εξακολουθεί να ταλανίζει τους ηγέτες της Κοινοπολιτείας είναι το αν Άντριου θα παραμείνει στη γραμμή διαδοχής του βρετανικού θρόνου
THE LIFO TEAM