Λονδίνο: Σχολείο προειδοποίησε γονείς για νομικές ενέργειες, επειδή η κόρη τους φορά μακριά φούστα

Λονδίνο: Σχολείο προειδοποίησε γονείς για νομικές ενέργειες, επειδή η κόρη τους φορά μακριά φούστα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Οι γονείς μουσουλμάνας μαθήτριας στο Λονδίνο, που αρνείται να φορέσει φούστα μέχρι το γόνατο στο σχολείο, απειλούνται με πρόστιμο ή νομικές ενέργειες σε βάρος τους. 

Η 12χρονη Σιχάμ Χαμούντ φορά εδώ και χρόνια φούστα ως τον αστράγαλο στο σχολείο, όμως τον προηγούμενο μήνα της είπαν ότι αυτή δεν είναι η σωστή στολή του σχολείου. Ο πατέρας της, Ιντρίς Χαμούντ, δήλωσε ότι τον τελευταίο μήνα την έστελναν κάθε ημέρα από το σχολείο στο σπίτι, λέγοντάς της να επιστρέψει φορώντας τη σωστή στολή, αλλά εκείνη αρνήθηκε επειδή «είναι ενάντια στη θρησκευτική πίστη της».

Το Uxbridge High School, στο Χίλινγκντον του δυτικού Λονδίνου, λέει ότι τα κορίτσια θα πρέπει να φορούν μαύρο παντελόνι ή μαύρη πλισέ φούστα, από τους προμηθευτές της επίσημης στολής. Όμως, η οικογένεια λέει ότι αυτή η φούστα φτάνει μέχρι πάνω από το γόνατο.

Και οι δύο επιλογές για τις μαθήτριες είναι σε αντίθεση με τη θρησκευτική πίστη της οικογένειας, δήλωσε ο πατέρας της Σιχάμ. Με βάση τα πιστεύω της οικογένειας, οι γυναίκες πρέπει να φορούν μόνο μακριές φούστες.

Τον προηγούμενο μήνα οι γονείς της 12χρονης έλαβαν επιστολή που αναφέρει: «Η απουσία της Σιχάμ έχει καταγραφεί ως μη εξουσιοδοτημένη. Αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου ή νομικές ενέργειες εναντίον των ενηλίκων που έχουν γονική ευθύνη ή την καθημερινή φροντίδα του παιδιού σας». Επίσης, η επιστολή καλεί τους γονείς «να υποστηρίξετε το σχολείο και την κόρη σας, διασφαλίζοντας ότι έρχεται στο σχολείο με πλήρη σχολική στολή».

Προς το παρόν, η Σιχάμ παρακολουθεί μαθήματα από το σπίτι, καθώς τα σχολεία έκλεισαν στο πλαίσιο του νέου lockdown στη Βρετανία. Όμως, ο πατέρας της πιστεύει ότι θα προκύψει ξανά ζήτημα, όταν οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους.

«Είναι σαν bullying εξαιτίας των πιστεύω μου. Ελπίζω ότι θα αλλάξουν τους κανόνες τους ώστε τα κορίτσια όπως εγώ να μπορούν να φοράνε μακριές φούστες στο σχολείο», δήλωσε η 12χρονη. Ο πατέρας της εξέφρασε την απορία γιατί προέκυψε τώρα ξαφνικά πρόβλημα με το θέμα.

«Πάντα ήταν ένα έξυπνο κορίτσι, από τις πρώτες στην τάξη της και λατρεύει το σχολείο. Και επιμένουν να την στέλνουν σπίτι», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Η Σιχάμ παίρνει μόνη της αποφάσεις για την πίστη της, δεν μπορώ να την αναγκάσω να φορέσει ρούχα που δεν θέλει, ούτε θα έπρεπε να το κάνει το σχολείο αυτό. Της αρνούνται την εκπαίδευση λόγω της πίστης της».

Το μόνο που θέλει η Σιχάμ, συνέχισε ο πατέρας, «είναι να φορά μια φούστα μερικά εκατοστά πιο μακριά από εκείνη των συμμαθητριών της. Δεν ξέρω γιατί το σχολείο έχει τέτοιο πρόβλημα».

Με πληροφορίες από Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM