No.1

ΗΠΑ: Παραίτηση και από την υπουργό Μεταφορών- Λόγω του χάους στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Παραίτηση και από την υπουργό Μεταφορών- Λόγω του χάους στο Καπιτώλιο Facebook Twitter
Win McNamee / Getty Images
0

Την παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο υπέβαλε η υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Ελέιν Τσάο, μετά τα πρωτοφανή γεγονότα που έλαβαν μέρος στο Καπιτώλιο, όπου υποστηρικτές του απερχόμενου πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο κτήριο. 

Η Ελέιν Τσάο, σύζυγος του ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, ανακοίνωσε σήμερα πως υποβάλλει την παραίτησή της, μετά την επίθεση στο αμερικανικό Καπιτώλιο, διευκρινίζοντας πως η παραίτησή της θα τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα.

«Χθες, η χώρα μας βίωσε ένα τραυματικό γεγονός, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφευχθεί, καθώς υποστηρικτές του Προέδρου εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου μετά από μαζική συγκέντρωση στην οποία ο ίδιος είχε μιλήσει», ανέφερε η κ. Τσάο σε δήλωσή της.

«Όπως είμαι σίγουρη ότι συμβαίνει με πολλούς από εσάς, με έχει προβληματίσει βαθύτατα και δεν μπορώ απλώς να το παραβλέψω», κατέληξε.

Ντόμινο παραιτήσεων

 

Υπενθυμίζεται, ότι την παραίτησή του υπέβαλε νωρίτερα κι ο Ράιν Τάλι, ο κορυφαίος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα που αφορούν τη Ρωσία, στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων που ξέσπασαν στο Καπιτώλιο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε πηγή στο Reuters, το παράδειγμά του αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM