Περού: Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στις παραλίες

Περού: Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στις παραλίες Facebook Twitter
Περού: Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στις παραλίες (Pixabay)
0

Οι περουβιανές αρχές αποφάσισαν να επιβάλλουν μέχρι νεοτέρας περιορισμό στην πρόσβαση στις παραλίες, για να αποτρέψουν τον κίνδυνο να μετατραπούν σε «εστίες μετάδοσης» του νέου κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε χθες Σάββατο ο στρατηγός Χόρχε Ανγκούλο, επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της περιφέρειας της Λίμας, σκοπός είναι «να αποτρέψουμε μεγάλες συγκεντρώσεις» κόσμου που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τις παραλίες «σε νέες εστίες μετάδοσης» του SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Ανγκούλο, για τον σκοπό αυτό θα κινητοποιηθούν στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των δήμων, της αστυνομίας αλλά και του στρατού.

Το υπουργείο Υγείας του Περού προειδοποιεί εναντίον του επαπειλούμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής είχε καταγράψει ως προχθές Παρασκευή 37.368 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 1.005.546 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Με πληροφoρίες του Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Διεθνή / Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Θέρετρα γκολφ, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και κρατικά κεφάλαια πυκνώνουν τις σκιές σύγκρουσης ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων, εν όψει του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στον Κόλπο
LIFO NEWSROOM
Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Διεθνή / Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Σε κλίμα έντασης και σοβαρών καταγγελιών για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος διεξήχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα να προηγείται καθαρά
LIFO NEWSROOM