Μπουρλά: Το εμβόλιο δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανοίξουν αμέσως οι οικονομίες- Λάθος η χαλάρωση άλλων μέτρων

Μπουρλά: Το εμβόλιο δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανοίξουν αμέσως οι οικονομίες- Λάθος η χαλάρωση άλλων μέτρων Facebook Twitter
EPA
0

Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, προειδοποίησε ότι θα ήταν λάθος να χαλαρώσουν αμέσως τα υπόλοιπα μέτρα για τον κορωνοϊό, λόγω του εμβολίου.

Μιλώντας στο Greek Economic Summit, τόνισε ότι οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να κάνουν αυτό το λάθος, δεδομένης της πίεσης για το άνοιγμα της οικονομίας και υπογράμμισε ότι στην αρχή το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα είναι ένα από τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας.

«Οι κυβερνήσεις πρέπει να σιγουρευτούν ότι- με δεδομένη την πίεση για να ανοίξει η οικονομία- δεν πρέπει να κάνουν το λάθος ότι "τώρα που έχουμε το εμβόλιο, ας χαλαρώσουμε αμέσως τα άλλα μέτρα"», είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

«Θα είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο ως ένα εργαλείο για τον έλεγχο της πανδημίας. Αναμφισβήτητα θα είναι το πιο σημαντικό, αλλά στην αρχή θα είναι ένα από αυτά. Ο χρόνος που θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα δεν είναι μακριά, αλλά σίγουρα δεν είναι τώρα», συμπλήρωσε ο CEO της Pfizer.

Στην παρέμβασή του, υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη διανομή του εμβολίου, όπως και να ετοιμάσουν το σχέδιο για το ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι και ποιοι θα ακολουθήσουν, με δεδομένο ότι για τους πρώτους έξι μήνες η παραγωγή θα είναι μικρότερη από την παγκόσμια μείωση.

«Πρέπει να το κάνουν με στρατηγικό τρόπο, ακούγοντας τους ειδικούς και να αξιοποιήσουν το εμβόλιο για να μειώσουν το βάρος στον πληθυσμό το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε, ενώ υπογράμμισε ότι ακόμη και ο εμβολιασμός ενός μικρού ποσοστού του πληθυσμού θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

«Αν μπορέσουμε να εμβολιάσουμε αυτό το μικρό ποσοστό, μπορούμε να δούμε- χωρίς να έχει επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης- δραματική πτώση, που θα επιτρέψει τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το άνοιγμα», συμπλήρωσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM