Εμβόλιο κορωνοϊού: Pfizer και ΒioNTech κατέθεσαν αίτηση έγκρισης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Εμβόλιο κορωνοϊού: Pfizer και ΒioNTech κατέθεσαν αίτηση έγκρισης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων Facebook Twitter
ΕPA
0

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι κατέθεσαν αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, για την υπό όρους έγκριση του εμβολίου τους για τον κορωνοϊού.

Το βήμα αυτό έρχεται μετά την αίτηση που είχαν καταθέσει η αμερικανική και η γερμανική εταιρεία στην υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για την άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου που ανέπτυξαν.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της τρίτης φάσης δοκιμών που έχουν ανακοινώσει οι δύο εταιρείες, το εμβόλιό τους είναι κατά 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης από κορωνοϊό, χωρίς να έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.

Η κατάθεση της αίτησης αποτελεί ορόσημο στην «κούρσα» για να προμηθευτεί ο κόσμος ένα λειτουργικό εμβόλιο που θα βάλει τέλος στην πανδημία, δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν της BioNTech. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, για να επιτραπεί η γρήγορη διανομή, αν εγκριθεί το εμβόλιο, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια για να ανακτηθεί ο φυσιολογικός ρυθμός ζωής», συμπλήρωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της γερμανικής εταιρείας.

«Γνωρίζουμε από την αρχή αυτού του ταξιδιού ότι οι ασθενείς περιμένουμε, είμαστε έτοιμοι να αποστείλουμε δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό μόλις μας το επιτρέψουν οι πιθανές αδειοδοτήσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer.

Πέρα από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, οι δύο εταιρείες έχουν κάνει παρόμοια αίτηση και στη βρετανική αρμόδια αρχή, ενώ το εμβόλιό τους είναι υπό αξιολόγηση και σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Αυστραλία. Τη Δευτέρα η Moderna επίσης ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει αίτημα έγκρισης υπό όρους στο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Με πληροφορίες από Reuters, WSJ

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM