ΗΠΑ: Νίκη Μπάιντεν στην επανακαταμέτρηση των ψήφων στην Τζόρτζια

ΗΠΑ: Νίκη Μπάιντεν στην επανακαταμέτρηση των ψήφων στην Τζόρτζια Facebook Twitter
ΗΠΑ: Νίκη Μπάιντεν στην επανακαταμέτρηση των ψήφων στην Τζόρτζια (EPA)
0

Η νίκη του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Τζόρτζια επιβεβαιώθηκε μετά και την επανακαταμέτρηση των ψήφων για τις προεδρικές εκλογές.

Παρά τις νομικές απόπειρες της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ να αμφισβητήσουν την ήττα του Ρεπουμπλικανού Προέδρου, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του νίκησε με 12.284 ψήφους, σύμφωνα με τον έλεγχο που απαιτείται από τον κρατικό νόμο.

Ο Μπραντ Ράφενσπεργκερ, υπουργός Εσωτερικών στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ, δήλωσε χθες Πέμπτη ότι η ανακαταμέτρηση με το χέρι των ψηφοδελτίων που κατατέθηκαν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στην πολιτεία επιβεβαίωσε τη νίκη με οριακή διαφορά του Δημοκρατικού υποψήφιου Τζο Μπάιντεν.

Η ανακαταμέτρηση αποφασίστηκε να γίνει διότι με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα ο Μπάιντεν επικράτησε με διαφορά μόλις 14.000 ψήφων από τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ράφενσπεργκερ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» πως οι αρχές της πολιτείας θα επικυρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα σήμερα.

Η ανακαταμέτρηση έδειξε πως το αποτέλεσμα «είναι ευθυγραμμισμένο πολύ κοντά με αυτό που είχαμε όταν ανακοινώσαμε τα αποτελέσματα τη βραδιά των εκλογών», τόνισε ο Ράφενσπεργκερ, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WSB.

Χαρακτήρισε εντελώς οριακή τη νίκη του Μπάιντεν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η διαφορά δεν ήταν ούτε «μια δαχτυλήθρα» ψήφων.

Ο Μπάιντεν είπε ότι ήταν σίγουρος ότι ο Τραμπ ήξερε ότι δεν πρόκειται να κερδίσει και έχει δείξει «απίστευτη ανευθυνότητα» στο ζήτημα της ομαλής μετάβασης της εξουσίας.

Ο Δημοκρατικός πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το περιθώριο νίκης του Μπάιντεν στις εκλογές ανέρχεται συνολικά σε περισσότερα από 5,9 εκατομμύρια.

Με πληροφορίες του BBC/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM