Κορωνοϊός: Θετικοί εκτροφείς και μινκ σε Κοζάνη, Γρεβενά & Καστοριά- Θα θανατωθούν τα ζώα

Κορωνοϊός: Θετικοί εκτροφείς και μινκ σε Κοζάνη, Γρεβενά & Καστοριά- Θα θανατωθούν τα ζώα Facebook Twitter
EPA
0

Κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί σε εκτροφείς μινκ σε Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριά, ενώ έχει αποφασιστεί η θανάτωση των θετικών ζώων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, δεν έχει εντοπιστεί έως τώρα μετάλλαξη του κορωνοϊού, κάτι που προκάλεσε συναγερμό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πέρα του ιδιοκτήτη της μονάδας στο Βόιο διαπιστώθηκε ότι θετικοί στον κορωνοϊό είναι άλλοι τρεις εκτροφείς στην Κοζάνη και ισάριθμοι στα Γρεβενά, σε σύνολο 120 rapid tests. Στην Καστοριά, από 135 rapid tests θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 9 εκτροφείς και εργαζόμενοι στις φάρμες μινκ, δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Απόστολος Τσούκας.

Στην περιοχή της δυτική Μακεδονίας συνολικά λειτουργούν 84 τέτοιες φάρμες και ο αριθμός των μινκ υπολογίζεται σε ένα εκατομμύριο. Σε ό,τι αφορά στα ζώα που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό στο Βόιο Κοζάνης, πολλά από αυτά κατέληξαν, ενώ άλλα ήδη παρουσιάζουν συμπτώματα.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έλεγχοι των δειγμάτων που ελήφθησαν από τα ζώα, ενώ έχει αποφασιστεί η θανάτωση όσων έχουν προσβληθεί. «Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί μετάλλαξη του κορωνοϊού στα ζώα που εξετάστηκαν, ωστόσο η διαδικασία συνεχίζεται», ανέφεραν στο ΑΠΕ καλά πληροφορημένες πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Θα θανατώνονται μόνο τα ζώα που εντοπίζεται ότι νοσούν και το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί οριζόντια», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Ελλάδα / Πρεμιέρα σήμερα για την 24ωρη λειτουργία σε Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Αναλυτικά τα δρομολόγια

Πλέον κάθε Σάββατο, το μετρό της Αθήνας, καθώς και το τραμ θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, ενώ προστίθενται 11 λεωφορειακές γραμμές, επιπλέον των υφιστάμενων γραμμών 24ωρης και νυχτερινής λειτουργίας
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός μετά από 52 χρόνια ηγουμενίας

Ελλάδα / Μονή Σινά: Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός μετά από 52 χρόνια ηγουμενίας

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, στις 14 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση των μοναχών με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Ηγουμένου και Αρχιεπισκόπου
LIFO NEWSROOM