ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Όσλο: Κλείνουν θέατρα και αθλητικές εγκαταστάσεις - Τέρμα το αλκοόλ σε μπαρ και εστιατόρια

Όσλο: Κλείνουν θέατρα και αθλητικές εγκαταστάσεις - Τέρμα το αλκοόλ σε μπαρ και εστιατόρια Facebook Twitter
Νορβηγία: Κλείνουν θέατρα και αθλητικές εγκαταστάσεις - Τέρμα το αλκοόλ στα μπαρ και τα εστιατόρια
0

Κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι, αθλητικά κέντρα και τα κολυμβητήρια στο Όσλο της Νορβηγίας σε μία προσπάθεια ανάκαμψης της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δημοτικές αρχές τα μπαρ και τα εστιατόρια δεν θα μπορούν πλέον να σερβίρουν αλκοόλ, στο πλαίσιο των νέων έκτακτων μέτρων.

«Προχωράμε σε κοινωνικό lockdown του Όσλο», δήλωσε ο δήμαρχος του Όσλο Ρέιμοντ Γιόχανσεν σε συνέντευξη Τύπου. «Οι αριθμοί είναι σαφείς. Ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης αυξάνεται».

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (τοπική ώρα, 01.00 ώρα Ελλάδας την Τρίτη). Θα λήξουν σε τρεις εβδομάδες εάν οι αρχές δουν μείωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Η ανακοίνωση έγινε μία ημέρα αφού η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ ανακοίνωσε νέο γύρο συστάσεων και περιορισμών, όπως το να καλούνται οι Νορβηγοί να αποφύγουν τις μετακινήσεις εντός της χώρας και να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο σωρευτικός αριθμός 14 ημερών των κρουσμάτων COVID-19 ανά 100.000 κατοίκους στη Νορβηγία διαμορφώθηκε σήμερα στο 105,3, ο τρίτος χαμηλότερος στην Ευρώπη πίσω από τη Φινλανδία και την Εσθονία, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Ασθενειών.

Αλλά υπάρχουν διαφορές μεταξύ περιοχών και οι αρχές ανησυχούν περισσότερο για την κατάσταση στο Όσλο και το Μπέργκεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη.

Στο Όσλο, ο συνολικός αριθμός 14 ημερών των κρουσμάτων COVID-19 ανά 100.000 κατοίκους ήταν 192,5, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, με το 5,2% όσων εξετάστηκαν για κορονοϊό να βρίσκονται θετικοί.

«Ένας στους 4 ανθρώπους δεν γνωρίζει πώς μολύνθηκε», δήλωσε ο Ρόμπερτ Στιν, επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας στην πόλη του Όσλο.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Η ώρα της κρίσης στην Αλάσκα: Ο Τραμπ συναντά τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Τι προσδοκά ο Τραμπ, γιατί ρίχνει τους τόνους ο Λευκός Οίκος και γιατί πολλοί θεωρούν ήδη κερδισμένο τον Πούτιν - Η σύνοδος θα διεξαχθεί στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Άνκορατζ, για λόγους ασφαλείας, και αναμένεται να διαρκέσει μόλις λίγες ώρες
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Τραμπ για Πούτιν: «Δεν θα τα βάλει μαζί μου - Αν δεν ήμουν πρόεδρος, θα είχε καταλάβει όλη την Ουκρανία»

Νέες δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στην Αλάσκα - «Είναι ένας πόλεμος που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί»
LIFO NEWSROOM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τι είναι το «Μεγάλο Ισραήλ» στο οποίο πιστεύει ο Νετανιάχου: Έντονες αντιδράσεις για «επικίνδυνη κλιμάκωση»

Τον ρώτησαν αν πιστεύει στο «όραμα» του «Μεγάλου Ισραήλ» και απάντησε δύο φορές «απολύτως» - Καταδίκη από Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ και Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα 50: «Νιώθω 32» - Το «όχι» για το οποίο ακόμη μετανιώνει

Διεθνή / Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Στα 50, νιώθω 32» - Για ποιον ρόλο που είπε «όχι» μετανιώνει ακόμη

Μιλώντας στον Πολ Τόμας Άντερσον, ο Ντι Κάπριο αναφέρθηκε στην την ηλικία, την ταινία του που βλέπει πιο συχνά και αυτήν στην οποία θα ήθελε περισσότερο να έχει συμμετάσχει 
LIFO NEWSROOM
Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που Εξαφανίστηκαν

Διεθνή / Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που εξαφανίστηκαν

Από αμφιλεγόμενα έργα τέχνης μέχρι ιστορικά πρόσωπα και… κλεμμένα αρκουδάκια, αυτά είναι τα αγάλματα που απομακρύνθηκαν, γκρεμίστηκαν ή εξαφανίστηκαν, αποκαλύπτοντας τι πραγματικά τιμά η κοινωνία μας
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνή / Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν ότι η εξάπλωση της ασθένειας, εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να επιδεινώσει παρόμοια ξεσπάσματα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο για εβδομάδες ή και μήνες
LIFO NEWSROOM