Η Ινδία ζητά στους πολίτες να τρώνε περισσότερη ζάχαρη λόγω πλεονάσματος

Η Ινδία ζητά στους πολίτες να τρώνε περισσότερη ζάχαρη λόγω πλεονάσματος Facebook Twitter
0

Η υπεραφθονία ζάχαρης ανάγκασε την βιομηχανία της Ινδίας να ξεκινήσει καμπάνια ώστε να ενθαρρύνει τους Ινδούς να καταναλώνουν περισσότερη. 

Η Indian Sugar Mills Association (ISMA) είπε πως θέλει να καταρρίψει τους μύθους περί ζάχαρης και των συνεπειών της στην υγεία. 

Κατά μέσο όρο, οι Ινδοί καταναλώνουν περίπου 19 κιλά ετησίως, αισθητά χαμηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Ωστόσο, η χώρα είναι γενικά ο μεγαλύτερος καταναλωτής του γλυκαντικού παγκοσμίως. 

Η παραγωγή της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 13% φέτος σε 31 εκατομμύρια τόνους αλλά η κυβέρνηση αλλά άφηνε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να σταματήσει τις εξαγωγικές επιδοτήσεις με στόχο την εκκαθάριση των πλεονασμάτων.

Στο καινούργιο σάιτ της ISMA περιλαμβάνονται σύντομα άρθρα με τίτλους όπως «Φάτε, πιείτε και μείνετε υγιείς: Λίγη ζάχαρη δεν είναι τόσο κακή». 

Η online καμπάνια περιλαμβάνει επίσης αναρτήσεις στα social media και workshops, όπου διάσημοι σεφ και σύμβουλοι υγείας συζητούν για τον υγιεινό τρόπο ζωής. 

Επιπλέον παρουσιάζει συνταγές για γλυκά, κατηγορώντας παράλληλα τα τεχνητά γλυκαντικά καθώς, όπως σημειώνει, δεν βοηθούν στην απώλεια βάρους και μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. 

«Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τη ζάχαρη και την κατανάλωση ζάχαρης χωρίς επιστημονική βάση», σχολίασε ο γραμματέας τροφίμων, Sudhanshu Pandey. 

Η καμπάνια ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση συγκριτικά με άλλες χώρες, που προωθούν την μείωση κατανάλωσης ζάχαρης. 

Περίπου 5 εκατομμύρια αγρότες στην Ινδία ασχολούνται με την καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου, με εκατομμύρια ακόμη να εργάζονται σε μύλους ή την μεταφορά ζαχαρότευτλων. 

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί επιδοτήσεις για να βοηθά την πώληση ζάχαρης από την Ινδία στο εξωτερικό, προσέγγιση με την οποία διαφωνούν έντονα άλλα κράτη με παραγωγή ζάχαρης. 

Ένας άλλος τρόπος να «ξεφορτωθεί» το περίσσευμα ζάχαρης είναι χρησιμοποιώντας την για καύσιμα, μέσω της μετατροπής σε αιθανόλη. 

Η ISMA προβλέπει πως η παραγωγή αιθανόλης θα αυξηθεί από 1.9 δισεκατομμύρια λίτρα φέτος σε 3 δισεκατομμύρια το 2021. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM
Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM