ΣΥΡΙΖΑ: Η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά γελοιοποιεί τη δημοκρατία- Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;

ΣΥΡΙΖΑ: Η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά γελοιοποιεί τη δημοκρατία- Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά αποδεικνύει την πλήρη ανετοιμότητα των αρχών και γελοποιεί τους θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, σε δήλωσή του για το θέμα, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όφειλε να γνωρίζει πού βρίσκονται και να συλλάβει τα μέλη του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, κάνει λόγο για «δυσανεξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις δημοκρατικές διαδικασίες».

Ο Χρήστος Παππάς κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς αναστολή. Όμως, μέχρι στιγμής παραμένει ασύλληπτος.

Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του στην περιοχή του Παπάγου το απόγευμα της Πέμπτης, με ένταλμα, αλλά διαπίστωσαν ότι δεν ήταν εκεί. Ο Παππάς παραμένει άφαντος, παρότι οι πληροφορίες πριν από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης ανέφεραν ότι παρακολουθούνταν οι κινήσεις όλων των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Ο δικηγόρος του, Περικλής Σταυριανάκης, δήλωσε ότι προς το παρόν ο Παππάς επιλέγει να μην εμφανιστεί ενώπιον των αρχών.

«To αντισυνταγματικό επιτελικό κράτος Μητσοτάκη τα καταφέρνει μια χαρά όταν είναι να συλλάβει ανήλικα δεκατετράχρονα παιδάκια, χωρίς ουσιαστικές κατηγορίες εναντίον τους και να τα αφήσει για μερόνυχτα στη ΓΑΔΑ. Δεν έχει, όμως, φαίνεται την ίδια αποτελεσματικότητα και τις ίδιες επιδόσεις όταν πρόκειται για καταδικασθέν ηγετικό στέλεχος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και μάλιστα τον υπαρχηγό της, Χρήστο Παππά», τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλη η δημοκρατική Ελλάδα περίμενε με αγωνία την ανακοίνωση των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής και την απόφαση για την μη αναστολή των ποινών. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όφειλε να γνωρίζει πού βρίσκονται και να συλλάβει τα μέλη του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που αυτή ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης», υπογραμμίζει.

«Η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά και το γεγονός ότι διαμηνύει ότι δεν επιθυμεί να παραδοθεί αποδεικνύει την πλήρη ανετοιμότητα των Αρχών, γελοιοποιεί τους θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη δικαιοσύνη», τονίζει ο κ. Σπίρτζης και συνεχίζει στη δήλωσή του:

«Συνιστά μία ακόμη απόδειξη της δυσανεξίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις δημοκρατικές διαδικασίες, λίγες μέρες μετά την επικοινωνιακή μάχη εντυπώσεων που επιχείρησε να δώσει ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Θα αναλάβουν επιτέλους ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης τις ευθύνες τους;».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM