Γαλλία: Τέσσερις προφυλακίσεις για την δολοφονία του καθηγητή στο Παρίσι

Γαλλία: Τέσσερις προφυλακίσεις για την δολοφονία του καθηγητή στο Παρίσι Facebook Twitter
Η Γαλλική αστυνομία στο σημείο του εγκλήματος. Φωτό: Kiran Ridley/Getty Images
0

Τέσσερα πρόσωπα, ανάμεσά τους ένας ανήλικος, προφυλακίστηκαν μετά τη δολοφονία καθηγητή ιστορίας και γεωγραφίας κοντά σε σχολείο στο Κονφλάν Σεντ Ονορέ, στο δυτικό Παρίσι.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο τα πρόσωπα αυτά ανήκουν στο περιβάλλον του δράστη της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι ένας καθηγητής, που είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ, ήταν το θύμα της άγριας επίθεσης που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής σε προάστιο του Παρισιού.

Η επίθεση έγινε κοντά σε σχολείο, με μεγάλο μαχαίρι. Ο δράστης, ένας 18χρονος Τσετσένος, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ». Το θύμα ήταν ένας καθηγητής ιστορίας, που έδειξε σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του στις 5 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια μαθήματος για την ελευθερία έκφρασης, σύμφωνα με το AFP.

«Ένας πολίτης δολοφονήθηκε σήμερα επειδή ήταν καθηγητής και επειδή δίδασκε την ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε ο Μακρόν κοντά στο σχολείο, όπου ο καθηγητής δολοφονήθηκε. Ο Μάκρον χαρακτήρισε την επίθεση ισλαμική τρομοκρατία.

«Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο πλευρό των καθηγητών της. Οι τρομοκράτες δεν θα διχάσουν τη Γαλλία, ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει», είπε.

Τον περασμένο μήνα, ένας μετανάστης από το Πακιστάν, εγκατεστημένος στη Γαλλία, επιτέθηκε με μπαλτά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Σε αυτά τα γραφεία, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ισλαμιστές τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους επειδή το περιοδικό δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM
Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Διεθνή / Ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Ισραήλ και Ιράν: Τι δικαιώματα έχουν οι επιβάτες -Τι καλύπτει η ταξιδιωτική ασφάλιση

Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή ανακατευθύνθηκαν μετά τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Ποια είναι τα δικαιώματα αποζημίωσης, τι προβλέπεται για την ασφαλιστική κάλυψη και πώς οργανώνονται οι πτήσεις επαναπατρισμού
LIFO NEWSROOM