Μακρόν: Υπόθεση ισλαμικής τρομοκρατίας η δολοφονία του καθηγητή - «Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει»

Μακρόν: Υπόθεση ισλαμικής τρομοκρατίας η δολοφονία του καθηγητή - «Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει» Facebook Twitter
0

Ο άνδρας που σκότωσε έναν καθηγητή μέσης εκπαίδευσης, επειδή έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, στόχευε την ελευθερία της έκφρασης, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Ένας πολίτης δολοφονήθηκε σήμερα επειδή ήταν καθηγητής και επειδή δίδασκε την ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε ο Μακρόν κοντά στο σχολείο όπου ο καθηγητής δολοφονήθηκε σε προάστιο βορειοδυτικά του Παρισιού. Ο Μάκρον χαρακτήρισε την επίθεση ισλαμική τρομοκρατία.

«Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο πλευρό των καθηγητών της. Οι τρομοκράτες δεν θα διχάσουν τη Γαλλία, ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει», είπε.


Σύμφωνα με το το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV, ο άνδρας που σκότωσε τον καθηγητή στο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορέν του Παρισιού, σήμερα το απόγευμα, κόβοντας τον λαιμό του, ήταν 18 ετών και είχε γεννηθεί στη Μόσχα. Το θύμα ήταν καθηγητής ιστορίας σε ένα κολέγιο του Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ.

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον νεαρό, κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Τον περασμένο μήνα, ένας μετανάστης από το Πακιστάν, εγκατεστημένος στη Γαλλία, επιτέθηκε με μπαλτά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Σε αυτά τα γραφεία, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ισλαμιστές τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους επειδή το περιοδικό δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ