Ρολάν Γκαρός: Βασιλιάς ξανά στο χώμα ο Ναδάλ- 20ος τίτλος σε Γκραν Σλαμ, «έπιασε» το ρεκόρ του Φέντερερ

Ρολάν Γκαρός: Βασιλιάς ξανά στο χώμα ο Ναδάλ- 20ος τίτλος σε Γκραν Σλαμ, «έπιασε» το ρεκόρ του Φέντερερ Facebook Twitter
EPA
0

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς το είχε πει ξεκάθαρα πριν τον τελικό. Το Ρολάν Γκαρός είναι το «σπίτι» του Ραφαέλ Ναδάλ. Και σήμερα, δυστυχώς για εκείνον, επιβεβαιώθηκε. Ο Ισπανός αποδείχθηκε ξανά αξεπέραστος στο χώμα.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ νίκησε με 6-0, 6-2, 7-5 τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σε 2 ώρες και 42 λεπτά, για να κατακτήσει για 13η φορά στην καριέρα του το Roland Garros. Ο Ναδάλ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του και τον υποχρέωσε να γευθεί την ήττα για πρώτη φορά φέτος.


Πλέον, ο Ισπανός έφτασε τους 20 τίτλους σε Γκραν Σλαμ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έλειπε από το τουρνουά λόγω τραυματισμού. Επιπλέον, αυτή ήταν η 100 νίκη του στο Ρολάν Γκαρός, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ναδάλ νικά τον Τζόκοβιτς σε τελικό Γκραν Σλαμ, από τον τελικό στο Παρίσι το 2014.

«Για να είμαι ειλικρινής, αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι ότι είναι το 20ο Γκραν Σλαμ, ότι ισοφαρίζω τον Ρότζερ», παραδέχθηκε ο Ναδάλ. «Για εμένα, σήμερα σημασία έχει η νίκη στο Ρολάν Γκαρός, που σημαίνει τα πάντα για μένα. Έχω περάσει τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου εδώ, χωρίς αμφιβολία. Το να παίζω εδώ είναι για μένα αληθινή έμπνευση και ο έρωτας που έχω με αυτή την πόλη και αυτό το κορτ είναι αξέχαστος», πρόσθεσε ο Ισπανός. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ CHATGPT OPENAI

Αθλητισμός / Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής κέρδισε το αργυρό μετάλλιο έχοντας για προπονητή το ChatGPT

Ουκρανός αθλητής με προβλήματα όρασης κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο δίαθλο των Παραολυμπιακών Αγώνων χρησιμοποιώντας το ChatGPT ως προπονητή, ψυχολόγο και μέσο παρακίνησης
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αθλητισμός / Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες 2026: Τελετή έναρξης με απουσίες λόγω πολέμου στο Ιράν και «επιστροφής» της Ρωσίας

Μέσα στους «πολέμους και τα αρνητικά πράγματα στον κόσμο, εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε την ένταξη. Αυτό είναι που προσπαθούμε να προστατεύσουμε σε αυτούς τους Αγώνες», δήλωσε πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής
THE LIFO TEAM