Οδηγός αυτοκινήτου σκοτώθηκε από έκρηξη αερόσακου στο τιμόνι - Ο 17ος θάνατος στις ΗΠΑ

Οδηγός αυτοκινήτου σκοτώθηκε από έκρηξη αερόσακου στο τιμόνι - Ο 17ος θάνατος στις ΗΠΑ Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ένας οδηγός αυτοκινήτου στην Αριζόνα σκοτώθηκε, όταν ο αερόσακος του τιμονιού του εξερράγη. 

Συνολικά 17 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ακόμα 250 έχουν τραυματιστεί - μόνο στις ΗΠΑ - από αερόσακους που εξερράγησαν, και σε όλες τις περιπτώσεις ήταν αερόσακοι κατασκευής της χρεοκοπημένης, πλέον, εταιρείας Takata.

Το τελευταίο δυστύχημα συνέβη τον Αύγουστο. Το όχημα προσέκρουσε σε ένα άλλο αυτοκίνητο και οι αερόσακοι του οδηγού και του συνοδηγού εξερράγησαν αντί να ανοίξουν για να προστατεύσουν τους επιβάτες. Το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένο το σύστημα ταχείας διαστολής εκτοξεύτηκε τραυματίζοντας θανάσιμα τον οδηγό, βάζοντας ταυτόχρονα φωτιά στο πάνελ ελέγχου. 

Η εταιρεία Takata συνεργαζόταν για χρόνια με πολλές μεγάλες και γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά πλέον έχει κλείσει. Το συγκεκριμένο σύστημα διαστολής (σ.σ ταχύτατου φουσκώματος) των αερόσακων έχει ανακληθεί από το 2014 ενώ παλιότερα οχήματα που έχουν ελαττωματικούς αερόσακους ανακαλούνται εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

Οι καταγεγραμμένοι ιδιοκτήτες των οχημάτων ενημερώνονται με όλους τους τρόπους - mail, τηλεφωνικές κλήσεις, ακόμα και επισκέψεις στην δηλωμένη διεύθυνση κατοικίας. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις, οι κάτοχοι δεν κατέστη δυνατό να ενημερωθούν ή δεν πήγαν τα αυτοκίνητά τους για την απαραίτητη επισκευή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο άτυχος οδηγός είχε αγοράσει από μάντρα το μεταχειρισμένο όχημα του 2002, και δεν είχε δηλωθεί στην λίστα της εταιρείας. 

Οι ελαττωματικοί αερόσακοι της Tanaka είχαν οδηγήσει στη μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία των ΗΠΑ, περίπου 37 εκατομμυρίων αυτοκινήτων 19 διαφορετικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Μια χημική ουσία στο σύστημα διαστολής προκαλούσε την έκρηξη, μετά από μακροχρόνια έκθεση σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και μεγάλης υγρασίας. 

Σύμφωνα με CNN, η ανάκληση δεν έχει ολοκληρωθεί και θα συνεχιστεί έως το 2023. Εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων, η Takata έκλεισε το 2017. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ DEEPFAKE ΔΙΚΗ

Διεθνή / Αυστραλία: 19χρονος δήλωσε ένοχος για τη δημιουργία deepfake πορνογραφικού υλικού

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή καθώς είναι το πρώτο άτομο που διώκεται βάσει νέου εθνικού νόμου, ο οποίος ποινικοποιεί την αλλοίωση σεξουαλικών εικόνων και προβλέπει ποινή έως και επτά χρόνια φυλάκισης
THE LIFO TEAM
«Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Διεθνή / «Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει αποκλεισμό στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ δημιουργεί ένα επικίνδυνο διπλωματικό ναρκοπέδιο για τον Πρόεδρο Τραμπ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Πεκίνο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM