ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ο Τραμπ νιώθει τα πρώτα «ήπια συμπτώματα» του κορωνοϊού

Ο Τραμπ νιώθει τα πρώτα «ήπια συμπτώματα» του κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάζει «ήπια συμπτώματα» της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και η εφημερίδα New York Times.


Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής ότι έχουν και οι δύο προσβληθεί από Covid-19. Δύο πρόσωπα με γνώση της κατάστασης της υγείας του Αμερικανού προέδρου, μετέφεραν στους Times ότι πρόκειται για συμπτώματα που «μοιάζουν με εκείνα του κρυολογήματος».

Ο Λευκός Οίκος συνεχίζει την ιχνηλάτηση των επαφών του 74χρονου Αμερικανού προέδρου. «Η ιχνηλάτηση των επαφών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις», διαβεβαίωσε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας, Τζαντ Ντίρι.

Εν τω μεταξύ, αρνητικά στον νέο κορωνοϊό βγήκαν τα τεστ της κόρης του Τραμπ, Ιβάνκας Τραμπ, και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ, σύμφωνα με τη βοηθό του Λευκού Οίκου Καρολίνα Χάρλεϊ. Αρνητικές ήταν και οι εξετάσεις του γιου των Ντόναλντ και Μελάνιας Τραμπ, Μπάρον, ηλικίας 14 ετών, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.


«Ο Μπάρον ήταν αρνητικός και έχουν ληφθεί όλες οι προφυλάξεις για να διασφαλιστεί ότι θα είναι ασφαλής και σε καλή υγεία», είπε η εκπρόσωπος τύπου της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Στέφανι Γκρίσαμ. 

Ο προσωπικός του γιατρός ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο κατά την διάρκεια της ανάρρωσής του». Από την αρχή της πανδημίας στις ΗΠΑ, έχουν καταλήξει περισσότεροι από 207.800 ασθενείς από κορωνοϊό.

Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πόσο καιρό θα διαρκέσει η καραντίνα αφού όλα θα εξαρτηθούν από τα συμπτώματα που ίσως εκδηλωθούν και την διάρκειά τους. Αλλά ακόμα και αν ο Τραμπ βγει αρνητικός σε 14 ημέρες, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα είναι σε θέση να δώσει το παρών σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε τουλάχιστον τρεις πολιτείες - «κλειδιά»: το Ουισκόνσιν, τη Φλόριντα και την Αριζόνα, ούτε φυσικά και στο επόμενο προγραμματισμένο ντιμπέιτ τις 15ης Οκτωβρίου.

Αν ο Ντόναλντ Τραμπ νοσήσει πολύ βαριά και δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα προεδρικά του καθήκοντα, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα αναλάβει την διακυβέρνηση των ΗΠΑ.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ