Ουκρανία: Δολοφονήθηκε Αμερικανίδα υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ, ενώ έκανε τζόκινγκ

Ουκρανία: Δολοφονήθηκε Αμερικανίδα υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ, ενώ έκανε τζόκινγκ Facebook Twitter
0

Μια Αμερικανίδα που εργαζόταν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία άφησε την τελευταία της πνοή έπειτα από επίθεση που δέχθηκε- κατά τα φαινόμενα- ενώ έκανε τζόκινγκ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η γυναίκα βρέθηκε χωρίς της αισθήσεις της, με τραύμα στο κεφάλι, δίπλα σε σιδηροδρομικές γραμμές, στην περιοχή του Κιέβου στην οποία βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία. Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Οι αρχές αναζητούν έναν ψηλό άνδρα, περίπου 30 ετών, με σκούρα μαλλιά, που φορούσε σορτς, T-shirt και αθλητικά παπούτσια. Η ιατροδικαστική εξέταση θα καθορίσει τα ακριβή αίτια θανάτου της γυναίκας.

Σύμφωνα με αμερικανική πηγή, που επικαλείται ο Guardian, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης ήταν σύζυγος μέλους της διπλωματικής αποστολής, ενώ η ίδια εργαζόταν στην πρεσβεία, σε μη διπλωματικό πόστο.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες θεωρούν το Κίεβο σχετικά ασφαλές μέρος. Έχουν υπάρξει περιστατικά παρενόχλησης και διαρρήξεις- σύμφωνα με την πηγή του Guardian- οι οποίες συνήθως αποδίδονται σε μέλη της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών που εργάζονται στην Ουκρανία, αλλά δεν έχουν υπάρξει επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Διεθνή / Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Το Ισραήλ έχει δώσει προθεσμία μίας εβδομάδας για να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή αιχμαλώτων, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα εξαπολύσει χερσαία εισβολή στη Ράφα
NEWSROOM