ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Moody’s: Υποβάθμισε την Τουρκία- «Οι εντάσεις στην αν. Μεσόγειο μπορεί να επιταχύνουν μια κρίση»

Moody’s: Υποβάθμισε την Τουρκία- «Οι εντάσεις στην αν. Μεσόγειο μπορεί να επιταχύνουν μια κρίση» Facebook Twitter
0

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την Τουρκία κατά μία βαθμίδα- από το «B1» στο «Β2»- ενώ διατήρησε στο αρνητικό το outlook της χώρας.

«Καθώς αυξάνονται οι κίνδυνοι για το πιστωτικό προφίλ της Τουρκίας, οι θεσμοί της χώρας εμφανίζονται απρόθυμοι ή ανίκανοι να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις», επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης.

Οι εξωγενείς αδυναμίες, που είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών, η μείωση των δημοσιονομικών αποθεμάτων είναι ανάμεσα στους λόγους που αναφέρει ο Moody's εξηγώντας την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας Τουρκίας. Παράλληλα όμως, κάνει αναφορά και στα γεωπολιτικά ζητήματα.

Συγκεκριμένα, εξηγώντας τη διατήρηση του αρνητικού outlook, ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι αυτό αντικατοπτρίζει τα «αυξημένα επίπεδα γεωπολιτικών κινδύνων σε αρκετά μέτωπα- η σχέση με τις ΗΠΑ, η σχέση με την ΕΕ, οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο- που θα μπορούσαν να επιταχύνουν την όποια κρίση».

Επίσης, ο Moody's σημειώνει ότι η απόφαση αντικατοπτρίζει «τους κινδύνους που σχετίζονται με την ανεπαρκή αντίδραση των αρχών, κάτι που κάνει πιο πιθανό να υποφέρει η Τουρκία μια πλήρη κρίση στο ισοζύγιο πληρωμών τα επόμενα χρόνια».

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM