Μάας: Μια σπίθα στην Αν. Μεσόγειο μπορεί να προκαλέσει καταστροφή - Δένδιας: Η εμμονή δεν οδηγεί πουθενά

Μάας: Μια σπίθα στην Αν. Μεσόγειο μπορεί να προκαλέσει καταστροφή - Δένδιας: Η εμμονή δεν οδηγεί πουθενά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Η εμμονή της Τουρκίας στην παραβατικότητα δεν οδηγεί πουθενά» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ ο Γερμανός ΥΠΕΞ, κ. Χάικο Μάας επεσήμανε ότι μια σπίθα στην Αν. Μεσόγειο μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή.

Ο κ. Δένδιας τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσημης συνάντησης με τον Γερμανό ομόλογό του αναφερόμενος στην Τουρκία, ότι «αντί για κινήσεις αποκλιμάκωσης βλέπουμε νέες προκλήσεις» ενώ σημείωσε ότι αυτές οι συμπεριφορές και οι κινήσεις υπονομεύουν την σταθερότητα στην περιοχή και συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Επίσης ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών σημείωσε ότι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο χρειάζεται ρωμαλέα υπεράσπιση απέναντι στις δυνάμεις οπισθοδρόμησης.

Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία στο επικείμενο Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών ενώ αναφερόμενος στην προοπτική διαλόγου με τη γείτονα χώρα υπογράμμισε:«Πολλοί μας συνιστούν διάλογο. Όμως διάλογος δεν υφίσταται υπό το καθεστώς των απειλών».

Από την πλευρά του ο Χάικο Μάας ζήτησε να σταματήσει άμεσα κάθε προκλητικότητα και συμπλήρωσε ότι η μικρότερη σπίθα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μπορεί να προκαλέσει καταστροφή.

Τέλος, σημείωσε ότι η Γερμανία θα υποστηρίζει, με όλες της τις δυνάμεις, την διαδικασία διαλόγου πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM