Ιταλία: Τέλος ο χορός παντού στη χώρα - Λόγω κορωνοϊού

Ιταλία: Τέλος ο χορός παντού στη χώρα - Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Ιταλία: Τέλος ο χορός παντού στη χώρα - Λόγω κορωνοϊού
0

Να κλείσουν άμεσα όλα τα κλαμπ της χώρας, για να περιοριστούν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού αποφάσισε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση. 

Οι Ιταλοί και οι τουρίστες στη χώρα δεν θα μπορούν να χορεύουν πλέον, ούτε σε ανοικτούς, αλλά ούτε και σε κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών και των ξενοδοχείων.

Αιτία της απόφασης, η ελλιπής τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, ιδίως σε κλαμπ, και το γεγονός ότι πολλοί νέοι δεν φορούν μάσκες.

Οι επιχειρηματίες του τομέα καταγγέλλουν ότι το οικονομικό κόστος της απαγόρευσης λειτουργίας, που αποφασίσθηκε σήμερα θα αγγίξει τα 4 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αποφάσισε ακόμη ότι όποιος βρίσκεται σε ανοικτούς χώρους με πολυκοσμία, όπως είναι οι πλατείες τα ιστορικά κέντρα των πόλεων ή και έξω από μπαρ και μαγαζιά, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί θα πρέπει υποχρεωτικά να φορά προστατευτική μάσκα.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υποσχέθηκε στους επιχειρηματίες ότι πρόκειται να εγκριθεί έκτακτη οικονομική στήριξη, καθώς η κύρια προτεραιότητα παραμένει να περιοριστούν οι εστίες μόλυνσης, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες του Ansa/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM