Πομπέο σε Τσαβούσογλου: Επείγουσα ανάγκη για μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Πομπέο σε Τσαβούσογλου: Επείγουσα ανάγκη για μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
Πομπέο σε Τσαβούσογλου: Επείγουσα ανάγκη μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο (Twitter)
0

Την επείγουσα ανάγκη μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο επισήμανε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε ανάρτησή του δε, στο Twitter ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών στέλνει σαφές μήνυμα για αποκλιμακωση των εντάσεων που έχουν προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

 «(Είχαμε μία) Έγκαιρη συνομιλία με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Σάντο Ντομίνγκο σήμερα σχετικά με την επείγουσα ανάγκη μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Αξιωματούχος.

Πομπέο και Τσαβούσογλου συναντήθηκαν διά ζώσης νωρίτερα σήμερα στην Δομινικανή Δημοκρατία.

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων από τα προκλητικά βήματα της ελληνικής και ελληνοκυπριακής πλευράς» ανέφερε ωστόσο, μεταξύ άλλων ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ανάρτηση του στο Twitter μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Μάικ Πομπέο.

Συνάντηση Πομπέο- Δένδια

Ο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε προχθές και με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια. Η Τουρκία είναι η μόνη υπαίτια για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και οφείλει να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, τόνισε ο Νίκος Δένδιας στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Αυτό, κατέστησε σαφές ο κ. Δένδιας, είναι απαρέγκλιτη προϋπόθεση ώστε να μπορέσουμε να έχουμε αποκλιμάκωση της κατάστασης και σημείωσε πως αυτή τη θέση συμμερίζονται όλοι οι συνομιλητές του και επιβεβαιώθηκε από το σημερινό έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, ο κ. Δένδιας είπε πως του ανέπτυξε την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε: «Η σαφής τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιτρέπει την παραμικρή παρερμηνεία. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω γι' αυτή τη σαφή θέση του υπουργείου του και της αμερικανικής πλευράς».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το CNN, o Μάικ Πομπέο, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργο Εξωτερικών τόνισε ότι η σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες είναι ισχυρή και αναφέρθηκε στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό αστυνομική πολιορκία βρίσκεται το UCLA στο πλαίσιο των φιλοπαλαιστινιακών κινητοποιήσεων

Διεθνή / Έκρυθμη η κατάσταση στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Υπό αστυνομική πολιορκία το UCLA

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στο πανεπιστήμιο, έτοιμη να επέμβει και να διαλύσει τις διαδηλώσεις - Παραμένουν οι διαδηλωτές που χτυπούν τύμπανα και κυματίζουν παλαιστινιακές σημαίες
NEWSROOM
Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα

Διεθνή / Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν στηρίζουν στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε τον Μπλίνκεν, ότι το Ισραήλ θα προχωρήσει σε εισβολή στη Ράφα, εάν η Χαμάς συνεχίσει να θέτει ως όρο για τη συμφωνία για τους ομήρους τον τερματισμό του πολέμου
NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: «Βασιλική περιοδεία» με τη Μέγκαν Μαρκλ στη Νιγηρία - Πρόσκληση από το υπουργείο Άμυνας

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Βασιλική περιοδεία» με τη Μέγκαν Μαρκλ στη Νιγηρία - Πρόσκληση από το υπουργείο Άμυνας

Στις 8 Μαΐου ο πρίγκιπας Χάρι θα βρεθεί στο Λονδίνο για την 10η επέτειο των Invictus Games, χωρίς τη Μέγκαν Μαρκλ - Αμέσως μετά ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα ταξιδέψουν στη Νιγηρία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Διεθνή / Τραμπ: «Οι αριστεροί παράφρονες προκαλούν χάος στα πανεπιστήμια για να αποσπάσουν την προσοχή από τα σύνορα»

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ διακινεί τη θεωρία ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα έγιναν για να «απομακρύνουν την προσοχή από τα νότια σύνορά μας
NEWSROOM
ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δήλωσε ότι η «μαζική επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Κολούμπια για την απομάκρυνση όσων διέκοπταν μια ειρηνική διαμαρτυρία
NEWSROOM