Η εκπληκτική, συντονισμένη «κούρσα» εκατοντάδων δελφινιών στα ανοιχτά της Καλιφόρνια

Η εκπληκτική, συντονισμένη «κούρσα» εκατοντάδων δελφινιών στα ανοιχτά της Καλιφόρνια Facebook Twitter
Ένα κοπάδι άνω των 300 δελφινιών εμφανίστηκε από το πουθενά, εντυπωσιάζοντας τους θεατές τους
0

Μία υπέροχη έκπληξη επεφύλασσαν εκατοντάδες δελφίνια στους ανθρώπους που είχαν βγει στα ανοιχτά της Καλιφόρνια για την παρατήρηση φαλαινών.

Ένα κοπάδι άνω των 300 δελφινιών εμφανίστηκε από το πουθενά, με τα θαλάσσια θηλαστικά να αναπηδούν με ορμή μέσα από το νερό, σε μια τρελή πορεία που συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά.

«Ο κόσμος με ρωτά ποιο είναι το πιο εκπληκτικό πράγμα που έχω δει. Και πάντα, χωρίς δισταγμό και αμφιβολία τους λέω πως είναι αυτή η εικόνα με τα δελφίνια να αναπηδούν από το νερό» λέει ο Ντέιβιντ Άντερσον, καπετάνιος του σκάφους.

 

«Συχνά αναρωτιέμαι πώς συντονίζονται και "απογειώνονται" όλα μαζί έξω από το νερό;» διερωτάται ο Άντερσον.

Και παρότι η επιστήμη δεν έχει εξηγήσει τι είναι αυτό που προκαλεί τη μαζική αυτή κούρσα των δελφινιών, πιστεύεται πως τα ευφυή κητώδη καταφεύγουν στη συντονισμένη αυτή συμπεριφορά όταν κυνηγούν ή όταν κυνηγιούνται και προσπαθούν να ξεφύγουν.

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

COP30: Έγινε το πρώτο βήμα για το τέλος των ορυκτών καυσίμων, αλλά δεν αρκεί

Περιβάλλον / COP30: Έγινε το πρώτο βήμα για το τέλος των ορυκτών καυσίμων, αλλά δεν αρκεί

«Ο κόσμος έκανε ένα μικρό βήμα προς το τέλος της εποχής των ορυκτών, αλλά όχι αρκετό για να αποτρέψει τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», σχολίασε ο διεθνής Τύπος
LIFO NEWSROOM
Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Περιβάλλον / Η κλιματική κρίση θα ασκήσει μεγάλες πιέσεις στον τομέα της υγείας και της εργασίας το 2050, δείχνει βρετανική μελέτη

Καύσωνες μακράς διαρκείας, ισχυρές καταιγίδες, ξηρασία, δασικές πυρκαγιές και μεγάλες πιέσεις στα συστήματα υγείας, στην εργασία και στον τουρισμό θα συνθέτουν το κλιματικό τοπίο το 2050.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
3.000 τόνοι αποτσίγαρα στις παραλίες κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: “Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα”»

Περιβάλλον / 3.000 τόνοι αποτσίγαρα κάθε χρόνο – Το WWF Ελλάς προειδοποιεί: «Ή τώρα ή ποτέ για καθαρή Ελλάδα»

Η περιβαλλοντική οργάνωση προειδοποιεί ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει μια σημαντική ευκαιρία για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ρύπανσης από αποτσίγαρα
LIFO NEWSROOM