Έκτακτη σύσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τα ελληνοτουρκικά

Έκτακτη σύσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για τα ελληνοτουρκικά Facebook Twitter
0

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκαλείται την Παρασκευή στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων στην ανατολική Μεσόγειο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 15.00 μέσω τηλεδιάσκεψης (λόγω πανδημίας κορωνοϊού), κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

«Καλώ έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων το απόγευμα της Παρασκευής. Θα συζητήσουμε επείγοντα ζητήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης σε ανατολική Μεσόγειο, προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία και εξελίξεις στο Λίβανο» ανέφερε με Tweet του ο Ζοζέπ Μπορέλ. 

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τρίτη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών, με θέμα την κλιμακούμενη ένταση στο Αιγαίο.

Όπως έγινε πριν από λίγο γνωστό, συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, θα έχει επίσης την Παρασκευή 14 Αυγούστου στη Βιέννη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας, ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας είχε επιπλέον τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τις περιφερειακές εξελίξεις και την τουρκική παραβατικότητα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM