Τηλεργασία από την Καραϊβική: Τα Barbados θα δίνουν βίζα σε όσους βαρέθηκαν να δουλεύουν από το σπίτι

Τηλεργασία από την Καραϊβική: Τα Barbados θα δίνουν βίζα σε όσους βαρέθηκαν να δουλεύουν από το σπίτι Facebook Twitter
0

Τα Barbados σχεδιάζουν ένα πρόγραμμα 12μηνης βίζας για όσους έχουν κουραστεί να δουλεύουν από το σπίτι τους, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού

Στις αρχές του Ιουλίου, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας, Μία Μότλεϊ, παρουσίασε το πρόγραμμα "Barbados Welcome Stamp", που θα επιτρέπει σε επισκέπτες από άλλες χώρες να ζήσουν και να εργαστούν από ένα ηλιόλουστο σπίτι στον «παράδεισο» των Barbados, για έναν ολόκληρο χρόνο. 

Η Μότλεϊ πρότεινε τη συγκεκριμένη λύση σε μία περίοδο που ο ταξιδιωτικός κλάδος πλήττεται βάναυσα από τον κορωνοϊό, έχοντας κατά νου πως το 40% του ΑΠΕ της χώρας της προέρχεται από τον τουρισμό και το 30% του εργατικού δυναμικού απασχολείται σε αυτόν τον τομέα. 

Τα Barbados ελπίζουν να προσελκύσουν «ψηφιακούς νομάδες», καθώς έχουν εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα, τηρουμένων των αναλογιών: από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα, η χώρα των 278.000 κατοίκων έχει καταγράψει μόλις 132 κρούσματα, ενώ την ζωή τους από Covid-19 έχουν χάσει εφτά άτομα ως τώρα. 

«Δεν χρειάζεται να δουλεύετε στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ ή στη Λατινική Αμερική, αν μπορείτε να εργαστείτε από εδώ για μερικούς μήνες», είπε η Μότλεϊ. «Και φεύγετε και έρχεστε ξανά», πρόσθετε χαρακτηριστικά πριν από περίπου έναν μήνα, αναφέροντας περιοχές του πλανήτη που έχει χτυπήσει η πανδημία. 

Τηλεργασία από την Καραϊβική: Τα Barbados θα δίνουν βίζα σε όσους βαρέθηκαν να δουλεύουν από το σπίτι Facebook Twitter

Παρά την καλή εικόνα, τα Barbados θα παραμείνουν τυπικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τουλάχιστον έως τις 31 Αυγούστου. Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης εξακολουθούν να ισχύουν στο έπακρο και οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην πλησιάζουν μεταξύ τους σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου, όταν κινούνται σε δημόσιους χώρους. 

Η Μότλεϊ ελπίζει το κίνητρο της εύκολης βίζας να δώσει ώθηση στην οικονομία, που μέχρι και πέρυσι δεχόταν ενέσεις ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από τους περίπου 2,4 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονταν ετησίως τα Barbados. 

«Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην προώθηση νέων κόνσεπτ, όπως η 12μηνη βίζα, στο άνοιγμα των συνόρων μας για ταξιδιώτες και στην δημιουργία φιλόξενων συνθηκών για όλους μας» δήλωσε η πρωθυπουργός, χωρίς να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα. 

Όσοι σκέφτονται να μετακομίσουν στα Barbados πάντως, εκτός από λάπτοπ, θα πρέπει να πάρουν στις βαλίτσες τους και ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού που αποτελεί προϋπόθεση για όλους τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. 

«Η Covid-19 έχει επηρεάσει σοβαρά την ψυχική κατάσταση των ανθρώπων», δήλωσε η Μότλεϊ στην Washington Post. «Εδώ ο ήλιος λάμπη. Το θαλασσινό νερό έχει δύναμη. Αμφότερα είναι θεραπευτικά με τρόπους που είναι δύσκολο να εξηγηθούν. Οπότε αναρωτηθήκαμε γιατί να μην το μοιραστούμε;»


Τα Barbados δεν είναι η μόνη χώρα που ανοίγεται σε ξένους που μπορούν να εργαστούν «από οπουδήποτε». Η Εσθονία επίσης σκοπεύει να λανσάρει το δικό της μακρόπνοο πρόγραμμα για βίζα «ψηφιακών νομάδων» μέσα στους επόμενους μήνες ενώ χώρες όπως η Γεωργία και η Κόστα Ρίκα έχουν ήδη ειδικό πλαίσιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες που το μόνο που χρειάζονται είναι ένα λάπτοπ και μία καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο. 

Με πληροφορίες από Forbes και Washington Post

  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζ.Ντ. Βανς

Διεθνή / Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζέι Ντι Βανς

Ο Έλον Μασκ φαίνεται να παγώνει τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος στις ΗΠΑ, φοβούμενος ρήξη με τους Ρεπουμπλικανούς. Αντίθετα, σκέφτεται να στηρίξει τον αντιπρόεδρο JD Vance για τις εκλογές του 2028.
LIFO NEWSROOM
Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Διεθνή / Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Ευχαριστούμε που ήρθατε μετά από εκείνο το φιάσκο, αλλά όταν η ζωή σου πετά λεμόνια, να τα κάνεις λεμονάδα, είπε σε συναυλία των Coldplay αναφερόμενος σε όσα έγιναν τον Ιούλιο στη Βοστώνη
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για ΝΑΤΟϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς φυσικά Αμερικανούς στρατιώτες

Διεθνή / Το σχέδιο Τραμπ για ΝΑΤΟϊκού τύπου δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς Αμερικανούς στρατιώτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει ευρωπαϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία μετά από πιθανή ειρηνευτική συμφωνία - Οι ΗΠΑ εξετάζουν παροχή αεροπορικής υποστήριξης, αποκλείοντας όμως την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων
LIFO NEWSROOM
Hamamatsu: Η ιαπωνική πόλη που προσελκύει μετανάστες για να αντιστρέψει την πληθυσμιακή πτώση

Διεθνή / Hamamatsu: Η ιαπωνική πόλη που προσελκύει μετανάστες για να αντιστρέψει την πληθυσμιακή πτώση

Η πόλη Hamamatsu στην Ιαπωνία στρατολογεί μετανάστες για να αντιμετωπίσει τη μείωση του πληθυσμού και την έλλειψη εργατικού δυναμικού, δημιουργώντας παράλληλα μια δυναμική οικονομία και ευκαιρίες για νέους Ιάπωνες
LIFO NEWSROOM
Πώς δίκτυα offshore μετέφεραν πετρέλαιο από Ιράν, Ρωσία και Βενεζουέλα στην Κίνα

Διεθνή / Πώς δίκτυα offshore μετέφεραν πετρέλαιο από Ιράν, Ρωσία και Βενεζουέλα στην Κίνα

Αποκαλύψεις για offshore εταιρείες και ναυτικά ενέχυρα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά πετρελαίου από Ιράν, Ρωσία και Βενεζουέλα στην Κίνα, παρακάμπτοντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία: Τι σημαίνει η «Συμμαχία των Προθύμων» και ο ρόλος των ΗΠΑ

Διεθνή / Εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία: Τι σημαίνει η «Συμμαχία των Προθύμων» και ο ρόλος των ΗΠΑ

Μετά τις ιστορικές συναντήσεις στον Λευκό Οίκο, η Ουκρανία ζητά εγγυήσεις ασφαλείας - Τι σχεδιάζει η «Συμμαχία των Προθύμων», ποιος είναι ο ρόλος της Βρετανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ, και γιατί παραμένει αβέβαιο το μέλλον;
LIFO NEWSROOM
Μπαλί: Προσπάθησε να περάσει 1,4 κιλά κοκαΐνη κρυμμένη σε sex toy

Διεθνή / Μπαλί: Προσπάθησε να περάσει 1,4 κιλά κοκαΐνη κρυμμένη σε sex toy

Η γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι είχε προσληφθεί για να μεταφέρει τα ναρκωτικά στην Ινδονησία από έναν άνδρα που γνώρισε μέσω του dark web τον Απρίλιο, με αντάλλαγμα 20.000 δολάρια - Κινδυνεύει ακόμη και με θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Κέβιν Κόστνερ: «Kατάφωρο ψέμα» η αγωγή για εκτός σεναρίου σκηνή βιασμού

Διεθνή / Κέβιν Κόστνερ: «Kατάφωρο ψέμα» η αγωγή για εκτός σεναρίου σκηνή βιασμού

Η ΛαΜπέλα, κασκαντέρ της πρωταγωνίστριας Έλα Χαντ, ισχυρίζεται ότι στις 2 Μαΐου 2023 ο Κόστνερ αυτοσχεδίασε μια σκηνή στην οποία ο χαρακτήρας της Ζουλιέτ βιάζεται, μία μέρα αφότου είχε γυριστεί σκηνοθετημένη σκηνή βιασμού της Ζουλιέτ από άλλον χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ

Διεθνή / Σουηδία: Πόσο κοστίζει η μεταφορά ολόκληρης εκκλησίας στην άλλη άκρη

Η εκκλησία αναμένεται να φθάσει στον προορισμό της - στην άλλη άκρη της πόλης - μετά από δύο ημέρες «ταξιδιού» - Το καμπαναριό, το οποίο είναι ξεχωριστή κατασκευή, θα μετακινηθεί την επόμενη εβδομάδα
LIFO NEWSROOM